Lucrătorii sociali, chemaţi să afle care sunt nevoile refugiaţilor ucraineni din România

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere susţine integrarea refugiaţilor din Ucraina.

Urmărește
125 afișări
Imaginea articolului Lucrătorii sociali, chemaţi să afle care sunt nevoile refugiaţilor ucraineni din România

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere organizează două workshop-uri despre eficienţa integrării refugiaţilor pe piaţa muncii din România, destinate atât lucrătorilor din ONG-uri care lucrează direct cu aceştia, cât şi persoanelor din Ucraina.

Primul workshop are loc pe 12 martie, iar tema de discuţie este „Necesitatea unor schimbări politice pentru asigurarea unei mai bune integrări pe piaţa muncii a refugiaţilor ucraineni, perspectivă ONG şi autorităţi.”

Workshop-ul se adresează lucrătorilor din organizaţii neguvernamentale (în special experţi advocacy, lucrători sociali, oameni de comunicare, manageri de proiect), care au în derulare sau doresc să iniţieze activităţi cu persoane refugiate din Ucraina, doresc să însuşească bune practici în lucrul cu refugiaţii, să obţină acces la date şi statistici cu privire la implicarea şi rolul autorităţilor, să afle ce limitări există în lucrul cu autorităţile şi ce poate fi îmbunătăţit.

Al doilea workshop se desfăşoară pe 13 martie şi este destinat refugiaţilor din Ucraina şi se va concentra pe teme similare, însă din perspectiva comunităţii de beneficiari ai asociaţiei. Punctul lor de vedere este crucial pentru a înţelege în profunzime care sunt nevoile şi aspectele care pot fi îmbunătăţite.

Prin munca de peste un an pe care asociaţia a realizat-o în cadrul proiectului “Solidaritate Fără Frontiere”, workshop-urile vor prezenta un raport de cercetare care conţine informaţii importante despre experienţa cu angajatorii, nevoile de lucru ale refugiaţilor, precum şi bune practici în domeniu. 

Manager-ul de proiect, Irina Mihai, relatează despre rezultatele acestuia de până acum:

“În cadrul proiectului am ajutat zeci de persoane din Ucraina să participe la cursuri gratuite de limba română, la sesiuni de informare şi capacitare, ajutându-i să îşi cunoască drepturile şi obligaţiile pe piaţa muncii din România, să acceseze servicii de ocupare, să recunoască şi să semnaleze abuzurile la locul de muncă.”

Cele două workshop-uri au loc la Palatul UGIR-1903, adresa: Strada George Enescu nr 27-29, sector 2 Bucuresti ( Piaţa Romană), între orele 09:00 si 15:00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici