- Home
- Social
- (21.02.2022, 19:16)
- Cezara Mîndrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Lumea „plăteste” 1,8 miliarde de dolari pe an pe subvenţii care dăunează mediului
Lumea cheltuie cel puţin 1,8 miliarde de dolari în fiecare an pentru subvenţii care conduc la anihilarea faunei sălbatice şi o creştere a încălzirii globale, potrivit unui nou studiu, care a avertizat că omenirea îşi finanţează propria dispariţie.
Urmărește
687 afișări
De la scutirile de taxe pentru producţia de carne de vită în Amazon şi până la sprijinul financiar pentru pomparea nesustenabilă a apei subterane în Orientul Mijlociu, cheltuielile guvernamentale de miliarde de dolari şi alte subvenţii dăunează mediului, se arată în prima evaluare intersectorială realizată în ultimul deceniu.
Acest sprijin guvernamental, echivalent cu 2% din PIB-ul global, lucrează direct împotriva obiectivelor Acordului de la Paris, finanţând efectiv poluarea apei, tasarea terenurilor şi defrişările din banii statului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Autorii studiului spun că o parte semnificativă din suma de 1,8 miliarde de dolari ar putea fi reutilizată pentru a sprijini politicile care sunt benefice pentru natură, pe fondul diviziunii politice tot mai mari cu privire la costul decarbonizării economiei globale.
Christiana Figueres, care era şefa convenţiei ONU privind schimbările climatice la semnarea Acordului de la Paris, a salutat cercetarea şi a a spus că subvenţiile creează riscuri uriaşe pentru companiile care le primesc.
„Natura scade într-un ritm alarmant şi nu am trăit niciodată pe o planetă cu atât de puţină biodiversitate”, a spus ea, citată de The Guardian. „Subvenţiile dăunătoare trebuie redirecţionate către protejarea climei şi a naturii, mai degrabă decât spre finanţarea propriei dispariţii”.
Industria combustibililor fosili (620 miliarde dolari), sectorul agricol (520 miliarde dolari), apa (350 miliarde de dolari) şi silvicultura (155 miliarde dolari) reprezintă majoritatea celor 1,8 miliarde dolari, potrivit raportului.
Totuşi, lipsa transparenţei între guverne şi beneficiari conduce la gândul că cifra reală este probabil mult mai mare, la fel ca şi costul implicit al subvenţiilor dăunătoare. Anul trecut, un raport al Fondului Monetar Internaţional a constatat că industria combustibililor fosili a beneficiat de subvenţii în valoare de 5,9 miliarde de dolari în 2020, dar marea majoritate a acestei cifre provine din costurile ascunse ale eşecului de a face poluatorii să plătească pentru decesele pe care le provoacă şi încălzirea globală.
Unul dintre proiectele ţintă din acordul ONU privind biodiversitatea pentru acest deceniu prevede reformarea a 500 de miliarde de dolari pe an în subvenţii, dar, The B Team şi Business for Nature, care s-au ocupat de raport, au spus că acest lucru trebuie consolidat. Lumea nu a atins niciodată un obiectiv privind stoparea pierderii biodiversităţii, iar eşecul de a acţiona cu privire la subvenţii a fost evidenţiat ca o problemă majoră din obiectivele deceniului trecut.
„Multe companii beneficiază de aceste subvenţii dăunătoare mediului. Acesta nu poate fi un subiect tabu. Trebuie să vorbim folosind fapte şi să înţelegem unde se îndreaptă fluxurile financiare”, a declarat Eva Zabey, director executiv al Business for Nature. „De obicei, subvenţiile au fost stabilite cu bune intenţii în minte. Trebuie să egalăm condiţiile de joc pentru că, în acest moment, unii beneficiază de un avans atunci când ar trebui să fie invers”.
Elizabeth Mrema, şefa ONU pentru biodiversitate, a declarat că raportul apărut este extrem de important.
„Raportul evidenţiază modul în care redirecţionarea, reutilizarea sau eliminarea subvenţiilor ar putea aduce o contribuţie importantă la deblocarea celor 711 miliarde de dolari necesari în fiecare an pentru a opri şi inversa pierderea naturii până în 2030, precum şi costul atingerii emisiilor nete zero”, a spus ea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:09
Hipopotam pigmeu „incredibil de rar” născut la grădina zoologică din Edinburgh
-
astăzi, 17:06
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 986. Guvernatorul unei regiuni cheie din Rusia a demisionat / Zelenski: 11.000 de soldaţi nord-coreeeni se află deja în regiunea rusă Kursk / Serviciile secrete britanice: Regiunea Doneţk rămâne o prioritate pentru forţele ruse