- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lupaşcu: Magistraţii nu sunt absurzi, dar vor să li se conserve statutul
Judecătorul Dan Lupaşcu, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii în 2005, actual membru al CSM, susţine, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că magistraţii nu sunt absurzi, că şi ei au aversiune faţă de ideea prea multor sporuri şi că aceştia cer doar să li se conserve statutul.
Judecătorul Dan Lupaşcul (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
Judecătorul subliniază faptul că a reduce salariul în justiţie înseamnă de fapt a ataca independenţa justiţiei şi că ar însemna să se dea posibilitatea să facă act de justiţie doar celor care au o situaţie materială considerabilă, pentru a putea face faţă exigenţelor acestei profesii.
La masa negocierilor de la Ministerul Muncii, marţi, s-a convenit ca, în grila de salarizare, un magistrat cu grad de judecătorie cu o vechime de doi-trei ani să fie plasat la un coeficient de 10,2, un grefier cu studii superioare la 6,50, iar un arhivar la 3,80.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
-
Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal
Prezentăm integral interviul acordat agenţiei MEDIAFAX de către judecătorul Dan Lupaşcu:
Citește mai departe:
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
Citește mai departe: