Video Luptători „feroci” ai lui Kadîrov transformaţi în mieluşei. Ucraina a obţinut predarea a zeci de ceceni din Batalionul Akhmat

Într-un videoclip apar zeci de soldaţi ceceni - par a fi circa 30-40 de persoane - capturaţi, legaţi la ochi şi, prin urmare, făcuţi de nerecunoscut, aşa cum cer convenţiile internaţionale.

Urmărește
3592 afișări

Când au fost întrebaţi de unde sunt, trei bărbaţi au răspuns „din Groznîi”. Unul dintre ei răspunde „Da” când este întrebat dacă face parte din Batalionul Akhmat.

AICI - imaginile cu soldaţii ceceni capturaţi

Nu au existat lupte

Gruparea paramilitară este, potrivit lui Ramzan Kadîrov, „foarte feroce” şi protejează spatele ruşilor. Dar, conform lui Evgheni Prigijin şi lui Dmitri Utkin – cei doi fondatori ai Grupului Wagner – era formată doar din „gherile Tiktoker”.

Videoclipul a fost publicat de proiectul ucrainean „I want to live” - „Vreau să trăiesc”, care îi încurajează pe soldaţii inamici să dezerteze, să se predea şi să nu lupte în războiul lui Putin.

Organizaţia susţine că acestea sunt unităţi „kadîrovţki” capturate în regiunea Kursk. „Vreau să trăiesc” explică, de asemenea, circumstanţele predării lor uşoare: nu au existat lupte.

„Ramzan Kadîrov a spus odată că luptătorii Akhmat nu se predau”, au punctat cei de la „Vreau să trăiesc”, sugerând că ordinele comandantului nu au fost ascultate de această dată.

Vor fi folosiţi în schimbul de prizonieri

Capturarea cecenilor este importantă pentru ucraineni. Cecenii sunt atuuri excelente - la egalitate cu trupele de elită ruse - pentru orice schimburi ulterioare de prizonieri de război.

De câteva zile, în lumea militară rusă se desfăşoară o ciocnire dură în legătură cu responsabilităţile pentru regresul rusesc de la Kursk. Mai mulţi corespondenţi militari şi bloggeri Z au acuzat deschis înaltul comandament (Gerasimov).

Iar decizia lui Putin de a încredinţa operaţiunea „antiterorism” din regiunea Kursk şefului FSB, Alexander Bortnikov, şi nu generalului Gerasimov, arată direcţia urmată de Kremlin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici