Nuţu Cămătaru, eliberat condiţionat din închisoare

Publicat: 12 03. 2019, 13:06
Actualizat: 21 01. 2022, 20:07

This browser does not support the video element.

Ion Balint, zis şi Nuţu Cămătaru, a părăsit, marţi, Penitenciarul Găeşti după ce Judecătoria Găeşti a decis liberarea condiţionată propusă de o comisie a închisorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nuţu Cămătaru a ieşit pe poarta Penitenciarului Găeşti în jurul orei 14.30. El a plecat cu un autoturism care îl aştepta chiar în faţa închisorii.

Întrebat cum a fost în spatele gratiilor, Cămătaru a răspuns: “Lasă că vă spune altcineva”, după care s-a urcat în maşină şi a plecat.

Magistraţii Judecătoriei Găeşti, judeţul Dâmboviţa, au decis să admită propunerea de liberare condiţionată formulată de Penitenciarul Găeşti unde Cătămaru era închis pentru şantaj.

Cămătaru a fost transferat de curând la Penitenciarul Găeşti de la cel din Ploieşti.

Potrivit portalului instanţelor, Judecătoria Găeşti „admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Găeşti pentru condamnatul Balint Ion, Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Balint Ion”.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru, va fi pus în libertate marţi, după ce sentinţa dată de instanţă nu a fost contestată. 

El era închis din octombrie 2018 pentru şantaj, având o pedeapsă de 5 ani şi 11 luni de închisoare. În data de 8 octombrie 2018, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au admis cererea de contopire a pedepselor formulată de Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru.

„Dispune anularea Mandatului de executare a pedepsei închisorii (…) al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală şi a Mandatului de executare a pedepsei închisorii (…) al Judecătoriei Sector 4 Bucureşti şi emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei închisorii pentru pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 11 luni închisoare, la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe”, se arată în sentinţa dată la începutul lunii octombrie.