- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.07.2012, 06:24)
- Departamentul Politic , Adelina Dragomir ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MAE a suplimentat numărul secţiilor de votare din străinătate, de la 150 la 301. Unde mai pot vota românii plecaţi din ţară
Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, miercuri seară, suplimentarea numărului secţiilor de votare din străinătate pentru referendum, acestea ajungând la 301, faţă de 150 anunţate în 12 iulie.
Urmărește
2548 afișări
MAE a suplimentat numărul secţiilor de votare din străinătate, de la 150 la 301 (Imagine: Cristi Vătavu / MediafaxFoto)
"În urma centralizării propunerilor primite de la ambasadele şi oficiile consulare ale României, precum şi de la reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din străinătate, Ministerul Afacerilor Externe a suplimentat cu 151, până la 301 numărul secţiilor de votare", se arată într-un comunicat al MAE.
Potrivit sursei citate, evaluarea a ţinut cont de posibilităţile tehnice - sediu, comunicaţii etc. - şi de personal, pentru organizarea secţiilor de votare în condiţiile legii, inclusiv obţinerea acordului ţărilor de reşedinţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Numărul secţiilor de votare pentru referendumul din 29 iulie a crescut, în urma suplimentării, de la opt la 56 în cazul Italiei şi de la nouă la 46 în Spania, ţările cu cele mai numeroase comunităţi de cetăţeni români.
De asemenea, în Republica Moldova vor fi 14 secţii (faţă de şase în lista iniţială), în SUA vor fi 21 de secţii (patru iniţial), în Franţa numărul secţiilor a fost suplimentat la zece faţă de cinci în primă fază, în Marea Britanie vor fi opt secţii faţă de trei iniţial, iar în Germania vor fi cinci secţii (trei iniţial).
Astfel, dacă în Italia fuseseră stabilite iniţial două secţii de votare la Roma şi câte una la Milano, Torino, Trieste, Catania şi Bologna, unde România deţine oficii consulare, fiind o secţie şi în statul San Marino, în urma suplimentării numărul secţiilor a crescut la 56.
La Roma vor mai fi deschise încă trei secţii, iar la Milano şi Torino vor mai fi deschise câte încă o secţie, iar celelalte vor fi la Firenze, Ancona, Arezzo,Grosetto, Bergamo, Carugate, Lodi, Brescia, Como, Lecco, Varese, Monza, Trento, Latina, Viterbo, Marcellina, Ladispoli, Acilia, Fonte Nuova, Guidonia, Sezze, Pescara, Napoli, Terni, Perugia, Cuneo, Alessandria, Ivrea, Genova, Udine, Pordenone, Padova,Verona, Venezia, Treviso, Bari, Reggio Calabria.
Pentru cetăţenii români aflaţi în Sicilia vor funcţiona, pe lângă secţia deschisă la Consulatul de la Catania, secţii la Palermo, Caltanisetta şi Canicatti, iar în insula Sardinia va fi o secţie de votare la Olbia.
În Spania, pe lângă cele două secţii stabilite iniţial pentru Madrid şi câte una pentru Almeria, Barcelona, Bilbao, Castellon, Ciudad Real, Sevilla şi Zaragoza, vor mai fi deschise alte 37 de secţii.
Astfel, la Barcelona, Sevilla şi Castellon vor fi funcţionale câte încă o secţie, iar celelalte vor fi la Roquetas de Mar, Lerida, Tarragona, Girona, Palma de Mallorca, Reus, Logrono, Pamplona, Onda, Albacete, Alcazar de San Juan, Cuenca, Guadalajara, Toledo, Merida, Almendralejo, Coslada, Alcala de Henares, Torrejon de Ardoz, Getafe, Arganda del Rey, Mostoles, Fuenlabradas, Burgos, Murcia, Huelva, Lepe, Malaga, Cordoba, Palos de la Frontera, Motril, Cartaya, Calatayud şi Teruel.
De asemenea, în Republica Moldova vor fi 14 secţii de votare, dintre care trei la Chişinău şi câte una la Ungheni, Căuşeni, Hânceşti, Ialoveni, Orhei, Nisiporeni, Călăraşi, Cantemir şi Soroca.
În SUA vor fi trei secţii de votare în zona metropolitană Chicago, unde se află cea mai mare concentraţie de cetăţeni români, iar câte o secţie va funcţiona în Washington, Los Angeles, San Francisco, Detroit, Philadelphia, Boston, Atlanta, Dallas, Houston, Cleveland, Charlotte, Hollywood, Larose, Norfolk, Bridgeport, Niles şi St. Paul Minnesota.
În Franţa secţiile de votare vor fi la Paris (două), Lyon, Marsilia, Strasbourg, Nisa, Toulouse, Nantes, Brest, Bordeaux (câte una).
În Marea Britanie vor fi trei secţii la Londra şi câte una la Edinburgh, Glasgow, Cardiff, Leeds, Birmingham.
În Germania secţiile de votare vor fi la Berlin, Munchen, Hamburg, Sttutgart şi Bonn.
În urma suplimentării au fost înfiinţate şi în Austria încă patru secţii, faţă de numai una iniţial. Astfel, vor fi două secţii la Viena şi câte una la Graz, Salzburg şi Klagenfurt.
În Canada sunt patru secţii pentru Ottawa, Montreal, Vancouver şi Toronto.
În Grecia vor fi patru secţii la Atena (două), Salonic şi Skala-Lakonia, în Cipru vor fi trei la Nicosia, Limassol şi Larnaca, iar în Turcia vor fi cinci secţii la Instanbul (două), Ankara, Izmir şi Antalya.
Lista este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secţiunea "Referendum 2012" şi poate fi accesată la http://www.mae.ro/sites/default/files/file/alegeri_locale_2012/lista_suplimentara_sectii_votare_18.07.pdf.La alegerile prezidenţiale din noiembrie-decembrie 2009, MAE a organizat 294 de secţii de votare în străinătate, dintre care 55 în Italia, 38 în Spania, 13 în Republica Moldova, nouă în Franţa, trei în Ungaria, cinci în Germania, trei în Rusia, patru în Canada şi 28 în SUA.
În 2009 au fost trimise în străinătate 600.000 de buletine de vot. La primul tur, din 22 noiembrie, au votat 94.000 de români în secţiile din străinătate, iar la turul al doilea, din 6 decembrie, au fost înregistraţi 147.600 de votanţi.
Citeşte şi:
Ponta: Votul la referendum, de la 7.00 la 23.00
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:16
Crocodilul care a jucat în celebrul film Crocodile Dundee a murit
-
astăzi, 12:13
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul / Un cetăţean australian care lupta pentru Ucraina ar fi fost capturat de armata rusă