- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.05.2015, 19:21)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MAE: Ambasadorul ucrainean a luat notă de solicitarea de clarificări, transmite mesajul la Kiev
MAE precizează că a solicitat luni ambasadorului Ucrainei la Bucureşti clarificări în legătură cu măsurile de interzicere a intrării pe teritoriul acestei ţări a unor cetăţeni români, diplomatul ucrainean luând notă de această solicitare şi asigurând că va transmite mesajul autorităţilor de la Kiev.
Urmărește
134 afișări
Ambasadorul ucrainean la Bucureşti, Teofil Bauer (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
"Ministerul Afacerilor Externe a solicitat astăzi, 11 mai 2015, ambasadorului Ucrainei în România, Teofil Bauer, clarificări în legătură cu măsurile de interzicere a intrării pe teritoriul Ucrainei a unor cetăţeni români. Solicitarea a fost reluată în contextul instituirii unei interdicţii de intrare pe teritoriul Ucrainei împotriva cetăţeanul român Mircea Druc, adusă la cunoştinţă acestuia în seara zilei de 8 mai 2015, în cursul deplasării pe care cetăţeanul român o efectua pentru participarea la un eveniment cultural planificat pentru 10 mai la Cernăuţi", menţionează MAE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Potrivit comunicatului, Ministerul de Externe "a evidenţiat că această situaţie nu corespunde stadiului actual al relaţiilor dintre România şi Ucraina, marcate de sprijinul consecvent al României pentru calea aleasă de autorităţile de la Kiev în sensul realizării asocierii politice şi integrării economice cu Uniunea Europeană, precum şi de susţinerea României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în contextul anexării ilegale a Crimeii şi Sevastopolului, respectiv al conflictului armat în derulare în sud-estul Ucrainei".
"Ministerul Afacerilor Externe a exprimat continua deschidere pentru dialog şi cooperare cu partea ucraineană pentru soluţionarea acestor cazuri", adaugă sursa citată.
Potrivit MAE, diplomatul ucrainean a luat notă de această solicitare şi a asigurat că va transmite mesajul autorităţilor de la Kiev.
"De altfel, subiectul interdicţiilor de intrare în Ucraina împotriva cetăţenilor români a fost ridicat de partea română consecvent, în dialogul cu partenerii ucraineni, atât la nivelul miniştrilor afacerilor externe, cât şi la nivel tehnic, de lucru", se mai arată în comunicatul MAE.
Ministerul de Externe preciza, duminică, la solicitarea MEDIAFAX, că urma să solicite, luni, clarificări ambasadorului ucrainean la Bucureşti, Teofil Bauer, după ce fostului premier moldovean Mircea Druc, deţinător şi al cetăţeniei române, i s-a interzis să intre în Ucraina.
Citeşte şi:
Mircea Druc nu a fost lăsat să intre în Ucraina. MAE: Vom solicita clarificări ambasadorului ucrainean
Romanian Global News a scris că lui Mircea Druc, fost premier al R. Moldova, care deţine şi cetăţenia română, i s-a interzis, vineri, să intre în Ucraina.
Druc dorea să participe, duminică, la inaugurarea Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi de la Cernăuţi.
Mircea Druc (74 de ani) a fost premier al R. Moldova în perioada 25 mai 1990 - 28 mai 1991.
După ce a redobândit, la cerere, cetăţenia română, Mircea Druc a candidat ca independent la alegerile prezidenţiale din România, în 1992.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe