- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MAE: Aparatele de detectare a radarelor, interzise în majoritatea statelor europene
MAE informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească cu autoturismul în state europene că deţinerea şi folosirea aparatelor de detectare a radarelor este interzisă în majoritatea acestora.
MAE: Aparatele de detectare a radarelor, interzise în majoritatea statelor europene (Imagine: www.oferta9.ro)
MAE precizează, într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că utilizarea sau deţinerea acestor aparate se pedepseşte, în funcţie de legislaţia fiecărui stat, cu confiscarea aparatului, reţinerea certificatului de înmatriculare al autoturismului sau plata unor amenzi care în unele cazuri depăşesc 2000 de euro.
Potrivit sursei citate, ca urmare a cazurilor de cetăţeni români care, din necunoaştere, s-au confruntat cu astfel de situaţii, site-ul Ministerului Afacerilor Externe a fost completat cu informaţii privind prevederile legale din ţările europene şi penalizările specifice pentru fiecare stat în parte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Ministerul Afacerilor Externe reiterează totodată recomandarea ca, înainte de efectuarea unei călătorii în străinătate, fiecare cetăţean să se informeze cu privire la legislaţia ţării de destinaţie şi a celor de tranzit, apelând în acest sens, în situaţii specifice, chiar la ambasadele acestor state acreditate la Bucureşti.
De asemenea, MAE subliniază necesitatea cooperării cetăţenilor români cu autorităţile ţării respective şi conformării la indicaţiile acestora. Personalul consular românesc nu poate determina exonerarea de răspundere şi nu poate acorda sprijin financiar, ci doar să se asigure că cetăţenii români sunt trataţi corect şi li se respectă drepturile, reaminteşte Ministerul de Externe.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO