MAE: Românii să evite călătoriile care nu sunt necesare în Tunisia

Ministerul Afacerilor Externe îi sfătuieşte pe cei care intenţionează să călătorească în Tunisia în această perioadă să evite călătoriile care nu sunt necesare, menţionând că, în urma manifestaţiilor de stradă, autorităţile tunisiene au proclamat starea de urgenţă.

Urmărește
90 afișări
Imaginea articolului MAE: Românii să evite călătoriile care nu sunt necesare în Tunisia

MAE: Românii să evite călătoriile care nu sunt necesare în Tunisia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul Afacerilor Externe îi sfătuieşte pe cei care intenţionează să călătorească în Tunisia în această perioadă "să evite călătoriile care nu sunt necesare".

"Ca urmare a manifestaţiilor de stradă, autorităţile tunisiene au proclamat starea de urgenţă, introducând interdicţia deplasărilor în grupuri mai mari de 3 persoane. Au fost instituite interdicţii în ceea ce priveşte circulaţia între orele 18.00 - 06.00. Pe această cale, cetăţenii români care se află în Tunisia sunt rugaţi: Să respecte recomandările autorităţilor; Să se supună tuturor controalelor instituite de autorităţi; Să respecte interdicţiile de circulaţie în intervalul de timp pentru care au fost instituite; Să evite locurile aglomerate; Să transmită Ambasadei României la Tunis coordonatele unde pot fi contactaţi (telefon mobil, e-mail etc.)", se mai arată într-un comunicat MAE.

Preşedintele Tunisiei, Zine El Abidine Ben Ali, vizat de o mişcare de contestare fără precedent, a decis vineri să demită Guvernul şi să convoace alegeri legislative anticipate, în termen de şase luni, dar violenţele continuă la Tunis, determinând decretarea stării de urgenţă în ţară.

Guvernul tunisian a anunţat că a decretat starea de urgenţă în toată ţara, ceea ce presupune restricţii de circulaţie între orele 18.00-6.00, interzicerea mitingurilor în locuri publice şi autorizarea armatei şi poliţiei să deschidă focul asupra oricărui "suspect" care refuză să se supună ordinelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici