Prima pagină » Social » MAE: Un cetăţean român, repatriat din Yemen. Nivelul maxim de alertă se menţine

MAE: Un cetăţean român, repatriat din Yemen. Nivelul maxim de alertă se menţine

Un cetăţean român a fost evacuat, duminică, din Yemen, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe, precizând că eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen continuă.
MAE: Un cetăţean român, repatriat din Yemen. Nivelul maxim de alertă se menţine

„Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 4.02.2018, un cetăţean român a fost evacuat, în siguranţă, din Yemen pe traseul Sayyoun – Amman – Bucureşti. Pe tot parcursul deplasării, cetăţeanul român s-a aflat în legătură permanentă cu Ambasada României din Regatul Haşemit al Iordaniei, care a monitorizat deplasarea”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Externe către Mediafax.

Reprezentanţii misiunii diplomatice române de la Amman, în coordonare permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu sprijinul consulului onorific al Republicii Yemen în România, au acordat permanent asistenţă consulară în vederea repatrierii pe cale aeriană, prin identificarea unei modalităţi optime de evacuare, emiterea documentelor de călătorie şi asigurarea îndeplinirii formalităţilor de îmbarcare, precizează MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente transportului pentru cetăţeanul român repatriat şi (…) continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune”, se arată în comunicat.

Pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv „Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara”! http://www.mae.ro/travel-alerts/2932#796 .

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” – care poate fi descărcată de pe site-ul MAE pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”, potrivit sursei citate.