Mai devreme ca niciodată. A început culesul în mariile podgorii din vest. Viticultorii spun că seceta a schimbat modul de lucru: de la tăiatul viţei de vie până la cules

Înainte, viticultorii obişnuiau să dea viţei de vie o formă care să permită strugurilor să primească maximum de soare, astfel încât să producă mai mult zahăr, care se transformă în alcool. În acest an, viticultorii au avut tendinţa de a lăsa frunzele să protejeze strugurii, astfel încât umbra să păstreze aciditatea şi prospeţimea fructelor.

Urmărește
8350 afișări
Imaginea articolului Mai devreme ca niciodată. A început culesul în mariile podgorii din vest. Viticultorii spun că seceta a schimbat modul de lucru: de la tăiatul viţei de vie până la cules

Mai devreme ca niciodată. A început culesul în mariile podgorii din vest. Viticultorii spun seceta a cschimbat modul de lucru: de la taiatul viţei de vie până la cules

În mod paradoxal, sezonul valurilor de căldură a produs struguri excelenţi, în ciuda randamentelor mai mici. Dar obţinerea unei astfel de recolte a necesitat schimbări creative în tehnicile de cultivare, inclusiv tăierea viţei de vie într-un mod diferit şi, uneori, udarea în locuri în care irigarea este de obicei interzisă. Iar producătorii din întreaga Europă, care au văzut pe viu efectele încălzirii globale, sunt îngrijoraţi de ceea ce va urma.

Până acum, "încălzirea globală este <<foarte pozitivă>>. Avem o maturitate mai bună, un echilibru mai bun. ... Dar dacă privim spre viitor şi dacă temperatura se măreşte cu un grad vom pierde partea de prospeţime în echilibrul vinului", a declarat pentru AP Fabien Teitgen, directorul tehnic al Château Smith-Haut-Lafitte, o proprietate care cultivă struguri de vin organic în Martillac, la sud de Bordeaux.

S-a început recolta de struguri pentru vinului alb. Vinul roşu va urma în curând.

Eric Perrin, unul dintre proprietarii domeniului Château Carbonnieux, a declarat pentru AP că în copilăria sa, în anii 1970, recoltele începeau pe la jumătatea lunii septembrie. Anul acesta, au început pe 16 august.

Dar recolta din 2022 ar putea fi mai bună ca niciodată, a spus Perrin, deoarece strugurii sunt sănătoşi şi bine echilibraţi. Vremea caldă şi uscată a împiedicat, de asemenea, ca viţa de vie să dezvolte boli.

Seceta a schimbat modul de lucru al producătorilor de vin

Înainte, viticultorii obişnuiau să dea viţei de vie o formă care să permită strugurilor să primească maximum de soare, astfel încât să producă mai mult zahăr, care se transformă în alcool. În acest an, viticultorii au avut tendinţa de a lăsa frunzele să protejeze strugurii, astfel încât umbra să păstreze aciditatea şi prospeţimea fructelor.

Este posibil ca randamentele să fie cu 15% până la 20% mai mici în regiunea extinsă, în principal din cauza strugurilor mai mici şi a faptului că unii au fost arşi de soare în anumite zone, dar acest lucru nu va afecta calitatea vinului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici