În mod paradoxal, sezonul valurilor de căldură a produs struguri excelenţi, în ciuda randamentelor mai mici. Dar obţinerea unei astfel de recolte a necesitat schimbări creative în tehnicile de cultivare, inclusiv tăierea viţei de vie într-un mod diferit şi, uneori, udarea în locuri în care irigarea este de obicei interzisă. Iar producătorii din întreaga Europă, care au văzut pe viu efectele încălzirii globale, sunt îngrijoraţi de ceea ce va urma.
Până acum, „încălzirea globală este <
S-a început recolta de struguri pentru vinului alb. Vinul roşu va urma în curând.
Eric Perrin, unul dintre proprietarii domeniului Château Carbonnieux, a declarat pentru AP că în copilăria sa, în anii 1970, recoltele începeau pe la jumătatea lunii septembrie. Anul acesta, au început pe 16 august.
Dar recolta din 2022 ar putea fi mai bună ca niciodată, a spus Perrin, deoarece strugurii sunt sănătoşi şi bine echilibraţi. Vremea caldă şi uscată a împiedicat, de asemenea, ca viţa de vie să dezvolte boli.
Înainte, viticultorii obişnuiau să dea viţei de vie o formă care să permită strugurilor să primească maximum de soare, astfel încât să producă mai mult zahăr, care se transformă în alcool. În acest an, viticultorii au avut tendinţa de a lăsa frunzele să protejeze strugurii, astfel încât umbra să păstreze aciditatea şi prospeţimea fructelor.
Este posibil ca randamentele să fie cu 15% până la 20% mai mici în regiunea extinsă, în principal din cauza strugurilor mai mici şi a faptului că unii au fost arşi de soare în anumite zone, dar acest lucru nu va afecta calitatea vinului.