MAI: În Portul Constanţa au fost constatate diferenţe între acte şi stocurile reale ale Oil Terminal

Ofiţerii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), în cooperare cu autorităţi abilitate, au constatat diferenţe între stocurile reale şi cele consemnate în documentele Oil Terminal, legate de cele trei puncte de lucru din zona Portului Constanţa.

Urmărește
90 afișări
Imaginea articolului MAI: În Portul Constanţa au fost constatate diferenţe între acte şi stocurile reale ale Oil Terminal

MAI: În Portul Constanţa au fost constatate diferenţe între acte şi stocurile reale ale Oil Terminal (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

În cadrul acţiunii de joi şi vineri la cele trei puncte de lucru ale firmei Oil Terminal s-au verificat sortimentele de marfă şi cantităţile deţinute în depozite, ţinându-se cont de temperatura şi densitatea produselor în momentul verificărilor, iar în urma constatărilor au fost întocmite rapoarte de evaluare specializată, se arată într-un comunicat de presă de luni al MAI.

De asemenea, au fost prelevate probe din toate produsele existente, acestea urmând a fi analizate în laborator.

În urma controalelor, structurile MAI, în cooperare cu Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor, cu sprijinul Biroului Român de Metrologie Legală, au observat diferenţe între stocurile reale şi cele precizate în documentele firmei.

Aspectele constatate urmează să fie comunicate reprezentanţilor Oil Terminal, pentru a lămuri situaţia creată, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Directorul Oil Terminal, Silviu Wagner, declara că se bucură că are loc acest control pentru că astfel societatea va scăpa de acuzaţiile de corupţie.

Poliţişti şi jandarmi, împreună cu inspectori de la Garda Financiară şi vameşi, au făcut, joi şi vineri, verificări în Portul Constanţa, fiind controlate documentele vamale, sistemele de depozitare, transfer şi măsurare, pentru depistarea celor care introduc şi distribuie ilegal mărfuri în zona portuară.

"Scopul acţiunii comune constă în verificarea documentelor privind autorizarea şi funcţionarea antrepozitelor vamale, legalitatea utilizării sistemelor de depozitare, transfer şi măsurare. Totodată, va fi verificată legalitatea privind provenienţa produselor energetice deţinute şi eliberarea acestora din antrepozite", se arăta într-un comunicat de presă de joi al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sfârşitul lunii februarie, că nicio vamă nu trebuie să rămână necontrolată, văzând ce s-a întâmplat până acum, şeful statului menţionând că Portul Constanţa trebuie să fie, şi este, o prioritate.

Tot atunci, şeful DNA, Daniel Morar, afirma că i se pare nefiresc sau nejustificat statistic faptul că într-o zonă în care este port nu există dosare penale, Portul Constanţa fiind o zonă cu potenţial criminologic, procurorul răspunzând unei întrebări privind o anchetă în acest loc.

Daniel Morar a susţinut că poate fi vorba de o pasivitate a procurorilor constănţeni, care ar trebui să aibă o activitate proactivă.

"Mie mi se pare oarecum nefiresc sau nejustificat statistic ca într-o zonă care cuprinde principalul port al ţării ş.a.m.d. ... unde avem Dunăre, să nu avem dosare, pentru că nu cred ca asta înseamnă că nu avem activitate infracţională", afirma Daniel Morar.

În 7 martie, la bilanţul Ministerului Public, preşedintele Traian Băsescu a spus din nou că ar vrea să vadă acţiuni la "vămile de interior", unde este "esenţa fraudei vamale", precum şi acţiuni în Vama Constanţa.

"Aş vrea să fac menţiunea legată de ultimele acţiuni cu privire la polţia de frontieră şi la vămile din frontieră - esenţa fraudei vamale este la vămile din teritoriu, acolo unde se stabileşte valoarea mărfurilor, cantitatea mărfii, accizele, tva. Aş vrea să văd acţiunea în vămile din interior, inclusiv în vama din Constanţa, care e de frontieră, dar nu trebuie omisă", a spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici