Mai multe firme care comercializau produse din cânepă au fost închise de poliţişti

  • Mai multe firme care comercializau produse de cânepă au fost închise de poliţişti în timpul unei acţiuni care s-a desfăşurat marţi în diferite zone ale ţării.
  • Anchetatorii susţin că cei implicaţi făceau trafic de droguri prin intermediul unor magazine şi în mediul online.
  • 11 persoane au fost duse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov şi B.C.C.O. Braşov, pentru audieri.
Urmărește
1061 afișări
Imaginea articolului Mai multe firme care comercializau produse din cânepă au fost închise de poliţişti

Mai multe firme care comercializau produse din cânepă au fost închise de poliţişti

Potrivit IGPR, marţi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov - Serviciul Antidrog, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. - S.T. Braşov, au efectuat 26 de percheziţii în Braşov, Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timişoara şi Sibiu, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Anchetatorii au stabilit că mai multe persoane, constituite într-un grup infracţional, ar fi distribuit, prin intermediul unei pagini găzduite de un site de socializare, produse ce conţineau Tetrahidrocanabinol (THC), substanţă psihotropă, biosintetizată de planta Cannabis.

Persoanele implicate în aceste activităţi ar fi încercat să transmită potenţialilor clienţi faptul că produsele comercializate (uleiuri, flori de cânepă, acadele, prăjituri, băuturi energizante) îndeplinesc condiţiile legale, făcându-se referire la un Regulament european care prevede că produsele ce prezintă o concentraţie de THC mai mică de 0.2% ar putea fi comercializate.

Poliţiştii mai spun că anul trecut, în România au început să funcţioneze societăţi care promovează produse obţinute din cânepă, conţinând Canabidiol (CBD), ale cărui efecte pentru sănătate ar fi benefice. Aceste magazine s-au dezvoltat în scurt timp atât fizic, prin deschiderea unor puncte de lucru, cât şi în mediul online, sigla folosită fiind planta de Cannabis.

Totuşi, conform legislaţiei naţionale şi a Uniunii Europene, nu există prevederi care să permită comercializarea de produse din cânepă cu un conţinut de THC, indiferent de concentraţie, astfel încât orice produs care conţine THC se încadrează noţiunii de drog de risc şi intră sub incidenţa dispoziţiilor penale.

Din cercetări a rezultat faptul că societăţile comerciale care comercializează produse de cânepă deschise în Braşov, Sibiu, Cluj şi Timişoara nu funcţionează în mod legal.

În urma percheziţiilor de marţi au fost descoperite şi ridicate mai multe produse alimentare pe bază de cânepă, aproximativ 400 de grame de cannabis, ciuperci halucinogene, 7 comprimate de ecstasy, 7.500 de euro şi 7.900 de lei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici