Mai multe ONG-uri, sindicate, patronate s-au organizat într-un grup de susţinere a proiectului RMGC

Mai multe ONG-uri, sindicate şi patronate care aprobă şi doresc realizarea proiectului minier propus de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) în localitatea din Apuseni s-au grupat într-o structură ce reuneşte 48 de membri, atât organizaţii cât şi persoane.

Urmărește
11 afișări

"Înfiinţarea Grupului de Susţinere vine la iniţiativa unor organizaţii patronale, sindicale şi ONG-uri care au studiat documentaţia proiectului minier şi au vizitat zona Roşia Montană. Ulterior acestor demersuri, au apreciat că proiectul este viabil economic, respectă normele legislative, are o componentă importantă dedicată restaurării şi promovării valorilor de patrimoniu şi, per ansamblu, aduce importante beneficii economice, culturale şi de mediu la nivel local şi naţional", se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri, după şedinţa de înfiinţare a grupului.

Structura cuprinde, în prezent, 48 de membri. Autorii documentului citat afirmă însă că el "va avea o agendă consistentă", care va cuprinde întâlniri cu lideri de opinie din diferite domenii de activitate, conferinţe, prezentări şi dezbateri publice".

Scopul organizaţiei recent create este "realizarea unui dialog constructiv şi echilibrat pe tema necesităţii demarării cât mai rapide a proiectului minier".

În şedinţa de constituire de miercuri, noua organizaţie şi-a desemnat un Consiliu Coordonator, care va superviza activitatea şi strategia de comunicare a acesteia. Membrii Consiliului Coordonator sunt Ovidiu Nicolescu, preşedinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Ion Popescu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian; Eugen Furdui, primarul comunei Roşia Montană; Tiberiu Andrioaiei, vicepreşedintele Patronatului Societăţilor din Construcţii, Andrei Jurca, preşedintele Asociaţiei Pro Roşia Montană, finanţată de RMGC, Bogdan Baltazar, consultant financiar, profesorul universitar Emil Pop, rectorul Universităţii din Petroşani şi profesorul universitar doctor Moise Achim, rectorul Universităţii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia.

Organizaţia va avea un site propriu, dar şi o pagină pe reţeaua de socializare Facebook.

Roşia Montană Gold Corporation dezvoltă proiectul minier de la Roşia Montană, din Munţii Apuseni, cu costuri proiectate de un miliard de dolari, prin care compania estimează că va extrage 626.000 de uncii Troy de aur pe an timp de cinci ani de la inaugurarea minei. O uncie Troy este echivalentul a 31,1 grame de aur.

Compania este controlată de firma canadiană Gabriel Resources, care deţine 80,46% din capitalul social, în timp ce statul român controlează 19,31% din acţiuni, prin firma Minvest Deva, iar alţi acţionari cumulează 0,23% din titluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici