Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că primele simptome au apărut, vineri seară, la o fetiţă, la trei ore după ce aceasta a mâncat, meniul conţinând supă cremă de ciuperci şi ardei umpluţi. Majoritatea pacienţilor au acuzat simptome, sâmbătă dimineaţă, după micul dejun, a spus Zorescu.
Ea a precizat că în tabăra respectivă, organizată la Suceviţa de o fundaţie, se află 80 de adulţi şi 20 de copii, care au fost consultaţi de doi medici ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
Dintre aceştia, unii au refuzat să fie transportaţi la spital, iar opt au fost preluaţi şi internaţi în Secţia de boli contagioase a Spitalului Municipal Rădăuţi.
Directorul adjunct al DSP Suceava a declarat că, potrivit primelor informaţii, în acest caz se suspectează că ar fi o intoxicaţie în condiţiile în care pacienţii nu au febră.
Zorescu a mai declarat că în acest caz se face o anchetă epidemiologică, urmând să fie recoltate probele din alimente şi din preparatele ce au fost servite la cină şi micul dejun, dar şi probe biologice de la pacienţi, pentru stabilirea cauzei îmbolnăvirilor.
Coordonatorul Dispeceratului Unic Integrat Suceava, medicul Adrian Tomşa, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la pensiunea respectivă au fost trimise şase ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi două ambulanţe SMURD care au preluat, în total, 13 pacienţi, între care doi copii. El a spus că foarte multe dintre persoanele aflate în tabără la pensiunea respectivă au refuzat să fie transportate la spital, o parte primind îngrijiri medicale la faţa locului, unele fiind chiar perfuzate.
Pacienţii aveau simptome de greaţă, vărsături, scaune diareice şi o stare generală proastă, a mai spus Tomşa.