Mai multe persoane au obţinut cu acte false aproape 700.000 de euro pentru o fermă de porci

  • Mai multe persoane au obţinut cu acte false aproape 700.000 de euro pentru o fermă de porci în oraşul Corabia, judeţul Olt.
  • Mai mult, AFIR ar fi susţinut în mod fals că a controlat situaţia.
Urmărește
165 afișări
Imaginea articolului Mai multe persoane au obţinut cu acte false aproape 700.000 de euro pentru o fermă de porci

Mai multe persoane au obţinut cu acte false aproape 700.000 de euro pentru o fermă de porci

Parchetul European (EPPO) din Timişoara cercetează cinci persoane pentru fraudă agravantă cu subvenţii, falsificare de documente private şi fals intelectual, cu un prejudiciu estimat de 667.000 de euro.

Potrivit DGA, este vorba despre un proiect de înfiinţare a unei ferme de creştere a porcilor în oraşul Corabia, judeţul Olt, finanţat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Conform anchetei, beneficiarul fondurilor, cu sprijinul furnizorului de echipamente şi al consultantului de proiect, a prezentat documente false pentru bunuri care au fost achiziţionate la un preţ mai mic şi care erau de altă natură sau cantitate decât cele solicitate din FEADR, obţinând astfel în mod nejustificat fonduri de la bugetul UE în valoare de 667.000 de euro.

De asemenea, „se înţelege că doi angajaţi ai Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) din România, în exercitarea atribuţiilor lor, au menţionat în mod fals că au efectuat controale corecte la faţa locului ale echipamentelor solicitate de beneficiar. Ca urmare a măsurilor proactive ale EPPO, o sumă suplimentară de aproximativ 500 000 EUR a fost împiedicată să fie obţinută în mod nejustificat de la bugetul UE”, transmite sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici