- Home
- Social
- BUCURESTI, (29.09.2019, 17:16)
- Roxana Din
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mai multe persoane au tras un semnal de alarmă privind ambrozia, în Capitală. Organizator: Nu e o modă, e un chin pentru 3 luni pe an/ Aproape jumătate de milion de români sunt alergici
Mai multe persoane s-au strâns, duminică, în Parcul Kiseleff din Capitală, pentru a trage un semnal cu privire la aplicarea legii care prevede combaterea ambroziei. Potrivit organizatorilor, aproape 500.000 de români sunt alergici la această plantă.
Urmărește
1254 afișări
Mai multe persoane au tras un semnal de alarmă privind ambrozia, în Capitală. Organizator: Nu e o modă, e un chin pentru 3 luni pe an/ Aproape jumătate de milion de români sunt alegergici
Duminică, în Parcul Kiseleff, a avut loc evenimentul „Viaţa fără ambrozie”, care a avut ca scop tragerea unui semnal de alarmă la nivelul autorităţilor pentru eradicarea plantei. Participanţii la eveniment au purtat măşti chirurgicale pentru a evidenţia efectele nocive pe care buruiana le are asupra sănătăţii populaţiei.
„Nu e un moft, nu e o modă, este un chin pentru trei luni pe an, începând din august, până în luna octombrie, inclusiv. (...) Mai e ceva, eu am momente în timpul verii când mă baricadez în casă şi atunci îmi spun că ţara în care eu închid ferestrele şi uşile ca să mă feresc de ambrozie este o ţară greşită. (...) Dacă e o buruiană undeva în Corbeanca, eu strănut aici. Pentru că simptomele sunt destul de dure, medicii spun că alergia netratată poate să ducă la astm”, spune Ionela Năstase, organizator.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Aproximativ 80% din cei care intră în cabinetul unui alergolog sunt diagnosticaţi cu alergie la ambrozie, spune aceasta.
„Conform datelor oficiale, în acest moment, aproape 500.000 de români sunt alergici la ambrozie, dar eu cred că numărul lor este mult mai mare, pentru că sunt foarte multe persoane nediagnosticate”, explică organizatorul evenimentului.
La eveniment a fost prezent şi consilierul local al Primăriei Sectorului 1, Cristian Bulfon, care a declarat că este esenţială modificarea Legii ambroziei astfel încât să fie permisă intervenţia autorităţilor pe terenurile unde această buruiană creşte şi unde proprietarii nu răspund somaţiei sau amenzii pe care o primesc.
„Este un semnal de alarmă care trebuie tras din ce în ce mai mult. (...) Ambrozia este o plantă care, din păcate, cu toate că face rău, este necunoscută multora. Dar problema cea mai mare este că legea care este în momentul de faţă, Legea 62 (Legea 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, n.r.), nu dă dreptul autorităţilor să poată interveni pe terenurile care sunt proprietate privată şi în care această plantă creşte, pentru a o eradica. (...) Sunt terenuri proprietate-privată unde planta creşte, proprietarii sunt somaţi, sunt amendaţi, o dată, de două ori, de nouă ori, nu se intervine, nu se face nimic şi ea proliferează în continuare. Deci ar trebui, în primul rând, legea amendată pentru a putea da dreptul de intervenţie asupra terenului”, spune consilierul.
Şi medicii trag un semnal de alarmă în acest sens. Medicul primar alergolog Adriana Nicolae a declarat că simptomele pot fi multiple.
„Sunt simptome clasice pentru o polinoză, adică sunt simptome în primul rând de rinoconjunctivită alergică, nas înfundat, nas curgător, strănut, mâncărimi de nas, mâncărimi de ochi, lăcrimare, ochi congestionaţi, dar în cazul polenului de ambrozie, foarte multe persoane asociază şi simptome de bronhoobstrucţie, cu tuse, senzaţie de lipsă de aer, respiraţie şuierătoare şi desigur, uneori şi erupţii cutanate, de la urticarie, până la dermatite”, spune medicul alergolog.
Persoanelor alergice la ambrozie le sunt recomandate, în perioada de polenizare de vârf, o serie de măsuri de prevenţie.
„Multe dintre aceste persoane aleg să părăsească zonele în care se cunoaşte că e o concentraţie mare de polen în perioada de vârf, alţii preferă să nu mai iasă din casă. Este foarte dificil să faci o prevenţie atunci când discutăm despre un alergen care este în afara casei şi desigur, într-un sezon atât de frumos în care toată lumea preferă să stea în spaţiile de afară. (...) Este bine să nu se expună, să folosească ochelari de soare, să utilizeze haine care după aceea să nu mai fie introduse în casă, să nu aerisească camerele atunci când este vârf de concentraţie de polen şi să facă tot posibilul să influenţeze pe toată lumea în sensul de a curăţa această buruiană, adică să ne recăpătăm simţul civic şi de gospodari”, spune medicul.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe