- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mai multe râuri din nordul ţării ar putea atinge cotele de atenţie
Hidrologii avertizează că pe unele sectoare ale râurilor Tisa, Iza, Someşul superior, Mureşul superior şi Aries este posibilă, vineri şi sâmbătă, creşterea nivelurilor, cu atingerea cotelor de atenţie, din cauza dislocării şi deplasării gheţurilor.
Mai multe râuri din nordul ţării ar putea atinge cotele de atenţie (Imagine: Mediafax Foto)
Având în vedere creşterile de temperatură prognozate, precum şi avertizarea hidrologică primită, joi, de la Centrul Regional Hidrometeorologic Transcarpatia din Ucraina, în perioada 23-24 ianuarie sunt posibile creşteri, cu 1-1,5 metri, ale valorilor nivelurilor, peste valorile actuale, putând fi atinse cotele de atenţie pe râul Tisa (sectorul Sighet-Remeţi), din cauza dislocării şi antrenării sloiurilor de gheaţă existente pe Tisa şi afluenţii ei din Ucraina, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
De asemenea, vineri şi sâmbătă, din cauza temperaturilor pozitive ridicate înregistrate şi a celor prognozate, precum şi a podurilor de gheaţă şi zăpoarelor pe râurile din bazinele Iza, Someşul superior, Mureşul superior şi Aries, este posibilă dislocarea, ruperea acestora şi formarea de aglomerări de gheţuri (sloiuri) pe unele sectoare de râu, "unde este posibilă creşterea artificială de niveluri, cu atingerea cotelor de atenţie şi chiar revărsarea locală a apei din albiile râurilor".
"Se impune urmărirea operativă a evoluţiei aglomerărilor de gheţuri în bazinele hidrografice menţionate şi acţionarea eficientă pentru dislocarea lor conform planurilor locale de înlaturare a
efectelor fenomenelor de iarna", se arată în comunicatul INHGA.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO