- Home
- Social
- (23.03.2023, 20:49)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mai mulţi experţi cer Agenţiei Spaţiale Europene să investească pentru o misiune pe Lună: "ar inspira o generaţie de europeni să construiască viitorul"
Agenţia Spaţială Europeană ar trebui să intensifice rapid explorarea umană şi robotică dacă vrea să ţină pasul cu rivalii globali, a declarat joi un grup de experţi, încurajând capitalele europene să se concentreze asupra unei misiuni lunare.
Urmărește
163 afișări
Grupul consultativ independent, format din 12 membri, include foşti miniştri, directori executivi de firme de consultanţă, toţi conduşi de Anders Fogh Rasmussen, fost premier danez şi secretar general al NATO.
"O misiune îndrăzneaţă ar galvaniza şi revoluţiona întreaga economie europeană, mult dincolo de sectorul spaţial, şi ar inspira o generaţie de europeni să construiască viitorul", se arată în raportul lor publicat joi, conform POLITICO.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Grupul a primit vara trecută sarcina de a defini priorităţile strategice ale Europei în domeniul spaţial, pentru care dezvoltarea capacităţii de a lansa astronauţi şi noi misiuni fără echipaj ar trebui să fie o prioritate esenţială, potrivit raportului.
Dintre cele peste 100 de misiuni lunare care au fost anunţate de agenţii şi companii pentru anii până în 2030, Europa conduce doar două, potrivit raportului. Cu toate acestea, ţările europene construiesc echipamente pentru misiunea Artemis a NASA, care vizează întoarcerea oamenilor pe suprafaţa lunară în acest deceniu, iar ESA lucrează pentru a asigura un loc pentru unul dintre astronauţii săi la o viitoare aselenizare.
În ciuda creşterii cheltuielilor pentru programul spaţial la 16,9 miliarde de euro la recentul lor summit de la Paris, miniştrii spaţiali din cadrul ESA nu au convenit să avanseze cu un program de zboruri spaţiale cu echipaj uman, ci au amânat acest apel până la următorul summit ministerial din 2025.
"Valoarea investiţiilor necesare pentru a concura este la îndemână în contextul producţiei economice a Europei, mai ales având în vedere că ponderea medie a PIB-ului în investiţiile spaţiale în Europa reprezintă doar o cincime din cea a SUA şi doar o cincime din bugetul NASA pentru explorare", se arată în raportul consultativ.
ESA a declarat că va evalua recomandările înainte de următorul mini-summit de la Sevilla, programat pentru luna noiembrie.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe