Mai mulţi ofiţeri de poliţie, implicaţi în anchetarea lui Marcel Ţundrea în 1992, au fost audiaţi

Mai mulţi ofiţeri de poliţie, implicaţi în anchetarea lui Marcel Ţundrea în 1992, au fost audiaţi, marţi, la Târgu Jiu, de către procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Urmărește
23 afișări

Procurorul Marius Iacob a venit, marţi, din nou la sediul Parchetului Tribunalului Gorj, declarând că va rămâne aici şi miercuri, când îl va audia pe procurorul de caz, Ion Diaconescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, procurorul şef a spus că doreşte să îl audieze şi pe principalul suspect din acest dosar, Gheorghe Avram, un bărbat de 42 de ani, care este consătean cu Marcel Ţundrea. Acesta a fost arestat săptămâna trecută, după ce a provocat un accident rutier cu o maşină furată pe care a condus-o băut şi fără să aibă permis auto, accidentul având loc cu câteva ore înainte ca Avram să meargă la audieri la Parchet, unde era aşteptat de Marius Iacob.

Poliţiştii audiaţi de procurorul Iacob nu mai sunt în prezent activi, ei pensionându-se în ultimii ani, printre cei audiaţi numărându-se şi Ion Fugaru, subofiţerul care l-a anchetat pe Avram în 1992.

"Am fost întrebat despre cercetările din 1992. Le-am spus multe, acum urmează ca dumnealor să tragă concluziile. Eu eram un pion atunci, eram coordonaţi de un procuror şi spuneam tot timpul că nu Ţundrea este vinovatul, dar nu mă lua nimeni în seamă", a spus Fugaru, care între 2008 şi 2010 a fost viceprimar al oraşului Târgu Cărbuneşti, pe raza căruia se află satul Pojogeni, locul unde s-au petrecut faptele din 1992 care au dus la condamnarea lui Ţundrea.

În 2 februarie, Gheorghe Avram a fost arestat preventiv de Judecătoria Târgu Cărbuneşti, pentru implicarea în furtul unui autoturism cu care a provocat un accident rutier. Magistraţii au decis atunci să emită mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pe numele acestuia pentru furt calificat, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei.

"Dosarul Ţundrea" a fost redeschis de procurorul şef Marcel Iacob după ce testele ADN au arătat că probele de la dosar se potrivesc cu cele prelevate de la Gheorghe Avram.

Marcel Ţundrea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare şi a executat 12 ani de detenţie pentru o crimă şi un viol pentru care, în 2004, a fost găsit nevinovat, adevăratul autor al faptelor nefiind descoperit până în prezent.

Gheorghe Avram şi Marcel Ţundrea au fost pentru o perioadă colegi de celulă. Avram era condamnat pentru o altă crimă, Ţundrea declarând înainte de a muri, în ianuarie 2007, că, în opinia sa, bărbatul respectiv ar fi comis faptele pentru care el a făcut închisoare. Ţundrea argumenta prin faptul că, după arestarea sa, în Pojogeni s-au produs încă două crime care au rămas cu autor necunoscut, anterior având loc alte două crime în care anchetatorii nu l-au găsit pe făptaş. Seria crimelor de la începutul anilor '90 s-a oprit la Pojogeni doar după ce Gheorghe Avram a fost arestat pentru uciderea unui paznic, el fiind suspectat de implicarea în cel puţin una din cele patru crime cu autor necunoscut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici