Mai mulţi poliţişti de la Circulaţie, pe străzile Capitalei, după 15 septembrie
Numărul poliţistilor de la Circulaţie va fi suplimentat, astfel că peste 1.700 de poliţişti de ordine publică vor putea constata infracţiuni şi contravenţii la regimul rutier, începând cu 15 septembrie, când se prefugurează aglomeraţie pe străzile Capitalei.
Mai mulţi poliţişti de la Circulaţie, pe străzile Capitalei, după 15 septembrie (Imagine: Mediafax Foto)
Poliţia Capitalei a lansat, luni, campania "Câştigă timp, nu bloca intersecţia", având în vedere începerea anului şcolar şi aglomeraţia care se prefigurează în Bucureşti.
Directorul adjunct al Poliţiei Capitalei, subcomisarul Cătălin Adam, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că 50 de agenţi, angajaţi din sursă externă, se vor afla în intersecţii pentru fluidizarea traficului, începând cu 15 septembrie, alături de alţi 17 poliţişti, proveniţi din sursă internă.
Subcomisarul Adam a precizat că, pentru prima oară în istoria Poliţiei Capitalei, 1.710 de poliţişti de la ordine publică au primit competenţă pe linie de circulaţie, ei putând, începând de săptămâna viitoare, să constate infracţiuni şi contravenţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA anunță o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea lui Nicolás Maduro
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
El a precizat că inculsiv Poliţia Judiciară contribuie la Campania ''Câştigă timp, nu bloca intersecţia'', prin creşterea numărului de patrule în mijloacele de transport în comun, pentru ca acestea să devină mai sigure şi mai ''atractive'' iar cetăţenii să-şi lase maşinile acasă.
Adjunctul directorului Poliţiei Capitalei a anunţat şi numărul de telefon al ''traficului aglomerat'', 9544, la care se pot face sesizări pentru ca echipajele Poliţiei Rutiere să intervină acolo unde este cazul.
Potrivit comisarului şef Marian Motoc, şeful Brigăzii de Poliţie Rutieră (BPR), ''cu toate suplimentările'' de personal, din 960 de posturi cât are BPR, 200 rămân neocupate.
''Toţi arătăm cu degetul spre Poliţie, dar trebuie să venim toţi cu soluţii. Oricâţi poliţişti am avea nu putem pune câte un poliţist în fiecare intersecţie. În Bucureşti sunt peste 5.000 de străzi'', a precizat Motoc.
El a afirmat că, în prezent, în Capitală, sunt înmatriculate 1.130.000 de autovehicule iar, din evoluţia parcului auto, se estimează că în 2010, vor fi înmatriculate 1.450.000 de maşini.
''Reţeaua stradală este subdmensionată, fluxul de circulaţie depăşeşte cu 80 la sută capacitatea de preluare a arterelor principale din inelul median, locurile de parcare au un deficit de o sută de mii de locuri numai în zona centrală şi avem numai 17 pasaje subterane şi supraterane. Toate acestea, coroborate cu indisciplina conducătorilor duc la condiţiile de trafic din Bucureşti'', a subliniat şeful BPR.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO