MAI: Permise de port-armă suspendate pentru aproximativ 50 de angajaţi, până la reevaluarea medicală

Aproximativ 50 de lucrători MAI sunt cunoscuţi în evidenţele medicale cu probleme care au necesitat şi consiliere psihologică, în cazul acestora fiind demarate procedurile de suspendare temporară a permiselor de port-armă până la o nouă evaluare medicală şi neimplicarea lor în misiuni operative.

Urmărește
413 afișări
Imaginea articolului MAI: Permise de port-armă suspendate pentru aproximativ 50 de angajaţi, până la reevaluarea medicală

MAI: Permise de port-armă suspendate pentru aproximativ 50 de angajaţi, până la reevaluarea medicală

Direcţia Medicală din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a realizat o analiză a situaţiei angajaţilor MAI care deţin arme letale, verificările fiind făcute la solicitarea ministrului Gabriel Berca.

Ministerul precizează, într-un comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX, că în urma analizei s-a constatat că aproximativ 50 de lucrători ai MAI sunt cunoscuţi în evidenţele medicale cu probleme care au necesitat şi consiliere psihologică.

În cazul acestora, la propunerea Direcţiei Medicale au fost demarate procedurile de suspendare temporară a permiselor de port-armă până la o nouă evaluare medicală şi neimplicarea lor în misiuni operative.

"În acest interval, Direcţia Medicală din cadrul MAI va monitoriza, consilia şi evalua toţi lucrătorii aflaţi în această situaţie şi va realiza periodic, împreună cu unităţile sanitare din subordine, evaluări cu privire la starea de sănătate a angajaţilor", a precizat sursa citată.

Ministrul de Interne a declarat în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că în urma verificărilor dispuse au apărut deja semne de întrebare privind 52 de angajaţi care deţin arme letale şi care sunt în analiza Direcţiei medicale pentru că au avut probleme de natură psihologică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici