MAI: Victimele accidentului de la Constanţa, căutate cu bărci cu vâsle şi bărci cu motor

Victimele accidentului aviatic de la Constanţa sunt căutate în lacul Siutghiol cu ambarcaţiuni cu vâsle, în zona de căutare a scafandrilor, pentru a se evita producerea unor accidente în condiţii de vizibilitate scăzută, şi cu ambarcaţiuni cu motor, precizează MAI.

Urmărește
186 afișări
Imaginea articolului MAI: Victimele accidentului de la Constanţa, căutate cu bărci cu vâsle şi bărci cu motor

MAI: Victimele accidentului de la Constanţa, căutate cu bărci cu vâsle pentru evitarea accidentelor (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

"Căutările pentru găsirea tuturor membrilor echipajului elicopterului continuă, acţionându-se cu nouă ambarcaţiuni de diferite tipuri cu mijloace de iluminat subacvatice şi de suprafaţă, având la bord echipe de scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (din cadrul Ministerului Afacerilor Interne) şi ai Ministerului Apărării Naţionale. Precizăm că în conformitate cu procedurile de căutare, în zona de acţiune a scafandrilor sunt folosite ambarcaţiuni cu vâsle, pentru a evita producerea unor accidente în condiţii de vizibilitate scăzută", se arată în comunicatul MAI.

Totodată, un elicopter al Ministerului Apărării Naţionale survolează lacul Siutghiol pentru a lumina zona de căutare a scafandrilor.

La faţa locului sunt mobilizaţi peste 150 de pompieri, jandarmi, poliţişti, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi militari, dintre care 42 sunt scafandri profesionişti, mai precizează reprezentanţii MAI.

Până la acest moment echipele de căutare au găsit şi ridicat la suprafaţă mai multe părţi din aeronava prăbuşită.

Cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului se realizează de către Parchetul Militar, se mai arată în comunicat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, intervenţia la locul accidentului a fost făcută la 15 minunte de la primirea apelului la 112, primele echipe ajungând acolo cu o barcă penumatică al cărei motor nu a pornit, astfel că, pentru a nu pierde timpul, pompierii au folosit vâslele.

Sursa citată a precizat că imediat a fost făcut apel către Garda de Coastă şi alte forţe de intervenţie pentru a veni la faţa locului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea a mai spus că se cunoaşte zona unde a căzut elicopterul şi că se fac în continuare căutări.

Potrivit scafandrilor, vizibilitatea în lacul Siutghiol este foarte scăzută.

La momentul accidentului, elicopterul SMURD, cu patru persoane la bord - o doctoriţă, o asistentă, pilotul şi copilotul -, se întorcea către bază, de la o misiune de salvare aero-medicală, după ce a transportat un pacient la Spitalul Judeţean Constanţa.

Potrivit ISU Dobrogea, primele echipaje au ajuns la faţa locului la ora 16.30, iar prima persoană din echipaj a fost găsită la ora 16.45. Echipele de salvare au resuşit atunci să o recupereze pe doctoriţa aflată la bord, aceasta fiind resuscitată şi dusă la spital.

Echipele de intervenţie au adus cu şalupa la mal, în jurul orei 21.25, trupul unuia dintre cei trei dispăruţi în lacul Siutghiol, în urma prăbuşirii elicopterului SMURD, la ora transmiterii ştirii echipele medicale făcându-i masaj cardiac.

Potrivit secretarului de stat în MAI Raed Arafat, este vorba despre copilotul elicopterului prăbuşit, echipajele medicale aflate la faţa locului începând imediat masajul cardiac. Arafat a spus că bărbatul este în stop-cardiorespirator şi în şoc hipotermic şi posibil şi cu traumatisme.

Secretarul de stat în MAI a spus că urmează să fie adus la mal trupul altei victime dispărute în lacul Siutghiol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici