- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Maior: Anul 2010 a fost, "fără îndoială", anul performanţei operaţionale a SRI
Directorul SRI, George Maior, a declarat, miercuri, după şedinţa de bilanţ a Serviciului, că 2010 a fost, "fără îndoială", anul performanţei operaţionale şi că acesta marchează "poate cele mai importante succese operaţionale" ale SRI din ultimul deceniu.
Maior: Anul 2010 a fost, "fără îndoială", anul performanţei operaţionale a SRI (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)
"Anii 2007 şi 2008 au fost anii transformării şi reorganizării SRI, anul 2009 anul cooperării şi consolidării instituţionale, anul 2010 a fost, fără îndoială, apreciem acest lucru în urma analizei noastre, anul performanţei operaţionale. Practic, am început să culegem roadele reformelor din anii anteriori - schimbări de structuri, îmbunătăţirea analizei, reorganizarea modului de lucru cu sursele secrete. Anul 2010 marchează poate cele mai importante succese operaţionale ale SRI din ultimul deceniu. Multe, de fapt, au şi beneficiat de o anumită mediatizare. Pot afirma că am avut o abordare adecvată şi ofensivă în 2010 în gestionarea unor riscuri din ce în ce mai dinamice şi mai diverse", a declarat George Maior.
El a adăugat că SRI a avut contribuţii importante în combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei, a crimei organizate, a prevenit şi contracarat activităţi ale unor grupări radicale cu potenţial terorist şi a înregistrat realizări relevante în domeniul contraspionajului.
"Aceste succese sunt cu atât mai remarcabile, având în vedere că anul 2010 a fost şi pentru noi un an dificil din cauza restricţiilor bugetare. Cu toate acestea, nu am diminuat, datorită capacităţilor noastre de planificare internă în cadrul Serviciului, niciun moment resursele financiare în domeniul operativului, astfel încât am putut să funcţionăm în paramentrii noştri normali", a mai spus directorul SRI.
El a subliniat totodată cooperarea SRI cu MAI, Ministerul Public, SIE, structurile de informaţii ale MApN.
De asemenea, directorul SRI a afirmat că acumulările profesionale ale angajaţilor Serviciului sunt recepţionate pozitiv de către cetăţeni, el susţinând că, potrivit unei cercetări sociologice independente, aproape 70% dintre români consideră că SRI este o instituţie diferită de vechea Securitate, că peste 50% spun că Serviciul s-a reformat după 1989 şi că 40% dintre români au un nivel ridicat de încredere în SRI.
"Sunt cifre care oferă ofiţerilor de informaţii şi mie personal încrederea că în vremuri dificile facem parte dintr-o instituţie credibilă şi apreciată de populaţie", a conchis directorul SRI.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO