- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Maior: Cazul Floricel Achim reprezintă o acţiune clasică de spionaj
Comisia parlamentară pentru controlul SRI a fost informată, miercuri, de conducerea SRI, în legătură cu cazul Floricel Achim, a precizat preşedintele Comisiei, deputatul Cezar Preda.
Maior: Cazul Floricel Achim reprezintă o acţiune clasică de spionaj
"S-a făcut informarea către comsie şi este suficient", a precizat Cezar Preda, care a arătat că, într-un caz aflat în derulare, cum este cel la care se face referire, comisia nu poate face recomandări.
Directorul SRI, George Maior, a precizat, la rândul său, în cadrul unei declaraţii de presă, după şedinţa Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, la care a participat împreună cu alte cinci persoane din conducerea instituţiei, că, în sine, cazul Floricel Achim reprezintă o acţiune clasică de spionaj.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crăciunul în România a evoluat de-a lungul secolelor, păstrând esența spiritualității și a tradițiilor. Ioan-Aurel Pop: „Suntem singura țară europeană care are peste 7.000 de colinde”
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
"Cazul în esenţă este o acţiune clasică de spionaj, documentată de SRI, în care un agent al unui serviciu de informaţii a desfăşurat activităţi de culegere de informaţii pe teritoriul României, recrutând un cetăţean român cu acces la date şi informaţii cu caracter clasificat, care l-a implicat în culegerea şi transmiterea de informaţii", a spus Maior.
El a precizat că acest caz este lucrat la nivelul Parchetului General şi DIICOT şi reprezintă un segment dintr-o operaţiune mult mai complexă realizată de Direcţia Generală de Contraspionaj a SRI.
"SRI a documentat informativ modalităţile concrete prin care documente cu caracter militar aparţinând Ministerul Apărării Naţionale au fost sustrase ilegal, fiind ulterior transmise reprezentanţilor unui alt stat nealiat. Pentru activităţile desfăşurate şi în funcţie de importanţa datelor obţinute şi furnizate, cei doi erau recompensaţi cu diverse sume în valută", a adăugat Maior.
El a arătat că, pentru a nu periclita investigaţia judiciară aflată în desfăşurare, SRI nu poate oferi informaţii suplimentare legate de acest caz.
Citeşte şi:
Subofiţerul acuzat de trădare a recunoscut acuzaţiile Marinov Zikolov a fost ataşat militar la Ambasada Bulgariei SRI monitoriza din 2005 strângerea de informaţii clasificate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:43
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic
-
astăzi, 14:23
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit