- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.02.2016, 11:39)
- Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Majoritatea românilor promovează cu succes examenele de engleză Cambridge
Numărul de români care susţin examenul de limba engleză Cambridge a crescut cu 80% în ultimii opt ani, iar majoritatea din ei promovează cu succes, potrivit datelor prezentate joi, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii din România a Cambridge English Language Assessment.
Urmărește
1937 afișări
Majoritatea românilor promovează cu succes examenele de engleză Cambridge (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)
Astfel, 88% din elevi promovează cu succes examenul Cambridge English First (FCE - primul nivel de engleză), iar pentru Cambridge English Advanced (CAE), cel mai popular examn de acest gen, rata de promovarea românilor este de 78%.
Examenele Cambridge English sunt concepute şi evaluate de către Departamentul de dezvoltare al Universităţii din Cambridge şi oferă certificate de limbă engleză în scop educaţional şi profesional.
În România, un examen Cambridge English Advanced poate înlocui proba de limba engleză de la Bacalaureat. De altfel, 6 din 10 părinţi români recunosc Cambridge English drept furnizor internaţional de examene de atestare a cunoştinţelor de limba engleză.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Deşi diploma are termen de valabilitate nedefinit, faţă de IELTS sau TOEFL care au termen de doi ani, universităţile străine cer, de obicei, ca diploma să fie relativ recentă, nu mai veche de 4-5 ani. Dacă studentul are o diplomă mai veche de atât, este posibil ca universitatea să ceară o testare suplimentară, au explicat reprezentanţii Cambridge English.
În general, aceasta nu este o problemă pentru tineiri români, având în vedere că ei susţin examenele acestea în clasele a XI-a şi a XII-a tocmai în vederea admiterii la o universitate din străinătate.
Peste 5 milioane de candidaţi din peste 130 de ţări participă la examenele Cambridge English în fiecare an.
De asemenea, peste 20.000 de universităţi, angajatori, administraţii guvernamentale şi alte organizaţii se bazează pe examenele şi atestatele Cambridge English ca dovadă a cunoştinţelor de limbă engleză.
Cele mai populare examene Cambridge sunt CAE şi CPE, din cadrul examenelor generale, care pot înlocui proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină de la Bac.
Cambridge English Advanced este cunoscut şi sub denumirea Cambridge Advanced Certificate in English (CAE) şi demonstrează un nivel de engleză la standardul cerut pentru a studia în străinătate sau a profesa în limba engleză.
În ceea ce priveşte formatul examenului, acesta are patru probe: Reading and Use of English - înţelegere a textului şi utilizare a limbii engleze, Scriere (Writing) şi Ascultare (Listening), toate probele susţinându-se în aceeaşi zi. Excepţie face proba de Vorbire (Speaking) se poate susţine în aceeaşi zi sau într-o altă zi. Această probă se susţine în perechi de câte doi candidaţi, cu doi examinatori.
Cambridge English Proficiency, cunoscut şi sub denumirea Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE), este diploma care atestă nivelul de vorbitor nativ, fiind considerat cel mai dificil examn de limbă engleză. CPE are aceeaşi structură ca CAE.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe