- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Malnutriţia în rândul femeilor însărcinate şi al mamelor care alăptează a crescut cu 25% în 12 ţări
Malnutriţia în rândul femeilor însărcinate şi al mamelor care alăptează a crescut cu 25% în ultimii doi ani în 12 ţări grav afectate de creşterea preţurilor la alimente, alimentată de luptele din Ucraina, reiese dintr-un nou raport al Naţiunilor Unite.
Malnutriţia în rândul femeilor însărcinate şi al mamelor care alăptează a crescut cu 25% în 12 ţări
Sondaje făcute în 10 ţări din Africa şi două din Orientul Mijlociu, cele mai afectate de criza alimentară, au fost folosite într-un raport al UNICEF, publicat marţi, cu o zi înainte de Ziua Internaţională a Femeii.
Alimentaţia deficitară la femeile însărcinate şi la cele care alăptează poate duce la o imunitate slabă şi la complicaţii în timpul sarcinii şi al naşterii. Unele ţări din Africa subsahariană au înregistrat în studii anterioare rate ridicate ale mortalităţii infantile din cauza diverselor complicaţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
La nivel mondial, 51 de milioane de copii sub 2 ani sunt prea scunzi pentru vârsta lor din cauza malnutriţiei, o afecţiune numită retard de creştere, iar jumătate dintre aceştia suferă de retard de creştere în timpul sarcinii sau în primele şase luni de viaţă, se arată în raport.
"Fără o acţiune urgentă din partea comunităţii internaţionale, consecinţele ar putea dura generaţii întregi", a declarat directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, potrivit ABC News.
Numărul fetelor şi femeilor afectate a crescut de la 5,5 milioane în 2020 la 6,9 milioane în 2022 în Burkina Faso, Ciad, Etiopia, Kenya, Mali, Nigeria, Nigeria, Somalia, Sudanul de Sud, Sudan, Yemen şi Afganistan, potrivit raportului.
UNICEF recomandă creşterea asistenţei nutriţionale şi furnizarea de alimente de bază cum ar fi făina, uleiul de gătit şi sarea, pentru a reduce deficienţele de micronutrienţi.
Asigurarea accesului mamelor însărcinate şi a celor care alăptează la servicii de nutriţie şi suplimente a fost, de asemenea, recomandată în raport.
Unele dintre ţările din Africa Subsahariană au rate ridicate de sarcină la adolescente şi o prezenţă scăzută la clinicile prenatale.
Totodată, femeile din gospodăriile sărace au de două ori mai multe şanse de a fi subponderale decât cele din cele mai bogate gospodării, potrivit raportului UNICEF.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO