Prima pagină » Coronavirus » „Mâncaţi friptură, cartofi şi brânză”. Europenii sunt îndeamnăţi la consum din cauza surplusului de alimente. Cum s-a ajuns aici

„Mâncaţi friptură, cartofi şi brânză”. Europenii sunt îndeamnăţi la consum din cauza surplusului de alimente. Cum s-a ajuns aici

Fermierii europeni au stocuri de produse, fie că este vorba despre produse de origine animală ori despre legume, motiv pentru care îi încurajează pe oameni să consume mai multă carne, brânză, dar şi cartofi.
Andrei Jipa
03 mai 2020, 14:16, Social
Fermierii europeni în încurajează pe oameni să consume mai multă carne, mai multă brânză şi mai mulţi cartofi, scrie Daily Mail. Sursa citată notează că aceştia se confruntă cu un surplus de alimente, dat fiind că industria HoReCa şi-a oprit activitatea.
De exemplu, în Belgia, scrie Daily Mail, există un surplus de 750.000 tone de cartofi, care în mod normal ar fi fost distribuite către restaurante şi hoteluri.
În Marea Britanie, Agriculture and Horticulture Development Board a lansat o aşa numită „seară a fripturii”, în care oamenii sunt încurajaţi să consume carne pentru a reduce din surplus.