Managerii spitalelor braşovene consideră ilogică şi irealizabilă măsura comasării unităţilor

Managerii spitalelor din Codlea, Săcele şi Victoria, propuse spre reprofilare în cămine de bătrâni, consideră măsura abuzivă, în timp ce conducerile Spitalului de Copii şi Maternităţii Braşov spun că varianta comasării cu Spitalul Judeţean Braşov este irealizabilă şi ilogică.

Urmărește
3 afișări

Managerii spitalelor braşovene propuse spre comasare sau reprofilare în cămine de bătrâni sconsideră că această măsură este abuzivă şi menită a distruge sistemul sanitar, şi nu a-l întări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, managerul Spitalului de Copii Braşov, Ioan Mâzgărean, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că în momentul de faţă această măsură nu poate fi realizată.

"În condiţiile actuale, nu se poate realiza acest lucru. Poate ar fi posibil peste vreo doi - trei ani dacă se va construi noul spital. Într-un spital cu 1.500 de paturi să faci la un etaj secţia de Copii, la alt etaj Ginecologie şi aşa mai departe, poate că ar fi posibil. Dar în condiţiile actuale este imposibil. E ceva iluzoriu. Sunt poveşti", a spus Mâzgărean.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Braşov, Ionel Moldovan, consideră că ideea comasării Maternităţii cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "nu are nicio logică".

"Maternitatea merge bine în prezent. Poate de aia şi vor să ne preia, ca să ne meargă şi nouă rău. Nu are nicio logică ce vor ei, mai ales că noi suntem un spital interzonal şi avem paciente şi din judeţele limitrofe, din Covasna sau Prahova, nu doar din Braşov. Ne opunem categoric", a spus Moldovan.

În ceea ce priveşte cele trei spitale din Codlea, Săcele şi Victoria care au fost propuse spre desfiinţare şi transformare în cămine de bătrâni, managerii acestora consideră că măsura este abuzivă.

Managerul Spitalului Municipal Săcele, Teodora Rodica Crăciun, a declarat că spitalul pe care îl conduce a trecut cu bine evaluările din fiecare an, iar în municipiul Săcele sunt deja trei cămine de bătrâni.

"Presupun că ar trebui desfiinţate un număr de spitale după evaluare. Dar la noi nu s-a făcut nicio evaluare, a fost doar o discuţie la modul general. Spitalul nostru a trecut evaluările cu bine în fiecare an. De la Prefectură nu a venit nimeni să vadă spitalul. Aici s-au investit peste 26 de miliarde de lei vechi. Nu ştiu câţi săceleni vor avea bani să meargă la Braşov sau la clinicile private. E o măsură negândită, luată pe genunchi. Nimeni din acest judeţ nu se luptă pentru a dezvolta spitalele, ci pentru a le închide. Mai ales că în Săcele avem deja trei cămine de bătrâni", a spus Crăciun.

În aceeaşi situaţie se află şi Spitalele din Codlea şi Victoria care deservesc un număr mare de pacienţi ce vor fi nevoiţi să meargă la spitale din oraşele învecinate.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, că din cele 182 de spitale 111 vor fi comasate, iar celelalte 71 vor fi transformate în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă, dar că aceste măsuri nu vor duce la disponibilizări în sistem.

Cele patru spitale din Braşov propuse pentru comasarea cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov sunt Spitalul Clinic de Copii Braşov, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Dr. I.A. Sbârcea"Braşov, Spitalul de Boli Infecţioase Braşov şi Spitalul de Pneumoftiziologie Braşov.

Pe lista cu unităţile propuse spre reprofilare şi transformare în cămine de bătrâni se află Spitalul municipal Săcele, Spitalul municipal Codlea şi Spitalul de Boli Cronice Victoria care vor trece în subordinea consiliilor locale de care aparţin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici