- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Managerul Serviciului de Ambulanţă al Capitalei a fost demis
Consiliul de Administraţie al Autorităţii de Sănătate Publică Bucureşti a decis, joi, demiterea managerului Serviciului de Ambulanţă al Capitalei, Ovidiu Cismaru, în urma neregulilor constatate de Comisia de control a Ministerului Sănătăţii şi a solicitării ministrului Eugen Nicolăescu.
Ministrul Sănătăţii i-a cerut şefului Ambulanţei Bucureşti să demisioneze (Imagine: Mediafax Foto)
Directorul executiv al Autorităţii de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (ASPMB), Adrian Neacşu, a convocat, joi, în regim de urgenţă Consiliul de Administraţie pentru a analiza raportul Corpului de control al Ministerului Sănătăţii în baza căruia ministrul Eugen Nicolăescu a cerut demiterea lui Cismaru.
"Nu am ştiut despre neregulile prezentate în raport, dar cel mai grav mi se pare, din tot ceea ce a fost prezentat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu şi subsecretarul de stat Raed Arafat, faptul că SAMB are două softuri, unul pentru 112 şi altul pentru 961 şi din acest motiv salvarea ajungea cu întârziere la caz. Înainte de orice trebuie să primeze grija pentru cetăţeni. Fiecare minut de întârziere a ambulanţei în Capitală este, pentru mine, ca şef al Autorităţii de Sănătate Publică, foarte grav. În acest caz, decizia nu poate fi decât una singură", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, Adrian Neacşu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Conducerea ASPMB a reziliat, joi seară, contractul cu managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB), Ovidiu Cismaru.
Directorul medical Alis Grasu va asigura interimatul la conducerea SAMB până la numirea noii conduceri.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a cerut managerului Ambulanţei Capitalei, Ovidiu Cismaru, să demisioneze, din cauza neregulilor găsite în urma controlului, iar dacă nu va face acest lucru i-a solicitat directorului Autorităţii de Sănătate Publică Bucureşti să îl demită.
"În urma controlului efectuat de Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (ASPMB) în perioada 6-15 octombrie au fost înregistrate mai multe nereguli, motiv pentru care îi cer directorului ASPMB, Adrian Neacşu, să înceteze contractul de management dintre Ovidiu Cismaru şi autoritate. Am solicitat managerului Cismaru să demisioneze. În cazul în care nu o face, atunci cer ASPMB să-l demită şi propun ca în locul lui să fie numit un manager interimar ofiţer", a spus Eugen Nicolăescu în videoconferinţa organizată, joi,la sediul MIRA.
Ovidiu Cismaru a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că nu demisionează şi aşteaptă să fie demis de şeful Autorităţii de Sănătate Publică Bucureşti, aşa cum a cerut ministrul Sănătăţii, pentru ca apoi să poată ataca decizia în instanţă.
"Este evident un raport tendenţios. Nu face menţiunea că a fost găsită o maşină, o foaie de parcurs sau un angajat în neregulă, ci vorbeşte în general despre nereguli", a spus Cismaru.
El a adăugat că nu ştie ce conţine raportul, spicuiri din el auzind pentru prima dată în videoconferinţa de joi.
"Este acelaşi război Cismaru - Arafat (subsecretarul de stat la Ministerul Sănătăţii - n.r.), al SAMB cu SMURD", a mai spus Cismaru.
În raportul echipelor de control se arată că la SAMB nu a fost respectat ordinul privind asistenţa medicală de urgenţă şi s-au folosit echipaje fără medic, deşi acesta era prevăzut în schema salvării. De asemenea, în raport se mai arată că unele ambulanţe nu sunt dotate corespunzător şi sunt folosite maşinile vechi în condiţiile în care există unele noi.
Potrivit ministrului Sănătăţii, au fost situaţii în care echipajul a ajuns la bolnav cu un defibrilator descărcat, astfel că nu s-a putut interveni pentru amelioarea sănătăţii celui care a solicitat salvarea.
Cheile ambulanţelor nu sunt totdeauna lăsate în camera de serviciu, sunt folosite mai mult truse personale decât truse unice şi de asemenea există salvări cu doar trei solicitări, faţă de altele care au 10. În plus, există echipaj destinate altor activităţi decât cele de urgenţă sau ambulanţieri care nu sunt la serviciu, dar sunt pontaţi şi plătiţi, potrivit raportului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO