Managerul Spitalului de Urgenţă Ploieşti, trimis în judecată de DNA, a recunoscut faptele

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, medicul Alexandru Băloi, trimis în judecată marţi pentru luare de mită în formă continuată, după ce a fost prins în flagrant, a negat iniţial că ar fi luat mită, însă ulterior şi-a recunoscut faptele în faţa anchetatorilor, se arată în rechizitoriu.

Urmărește
331 afișări
Imaginea articolului Managerul Spitalului de Urgenţă Ploieşti, trimis în judecată de DNA, a recunoscut faptele

Managerul Spitalului de Urgenţă Ploieşti, trimis în judecată de DNA, a recunoscut faptele

Conform rechizitoriului întocmit de DNA în dosarul managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, medicul Alexandru Băloi, trimis în judecată, marţi, pentru luare de mită în formă continuată, a recunoscut că a primit mită în trei tranşe de la reprezentantul unei firme care avea contract de mentenanţă cu unitatea sanitară din Ploieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, potrivit documentului citat, Băloi a recunoscut, în faţa procurorilor, că a primit, în total, suma de 7.000 de lei în trei tranşe de la reprezentantul respectivei firme, pentru a înlesni plata unor facturi restante, Băloi spunând, în declaraţia sa, că a primit sumele de bani, dar nu le-a pretins.

”Recunosc faptul că în perioada 2014 - 2015, am primit mai multe sume de bani de la domnul Bogdan Crăciunoiu pentru a-i înlesni plata unor facturi restante pentru firma S.C. Dyomedica Serv. (…) În data de 24 august 2015 şi-a anunţat vizita la mine la birou domnul Bogdan Crăciunoiu fără a-mi comunica la telefon motivul vizitei.(…) Ne-am întâlnit în zona sensului giratoriu din Piaţa Romană, s-a urcat la mine în maşină, am avut discuţii aşa cum au fost relatate în documentele din dosar şi a lăsat în torpedoul maşinii suma de bani care a fost identificată de organele de cercetare. Suma de bani identificată de organele de cercetare a fost în cuantum de 3.000 lei. Această sumă reprezenta o plată pentru mine în vederea ajutorului pe care aş fi putut să i-l ofer în privinţa plăţilor facturilor restante către firma S.C. Dyomedica Serv SRL", se arată în declaraţia dată de Alexandru Băloi pe parcursul cercetărilor.

În aceeaşi declaraţie, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a recunoscut că a primit de la acelaşi denunţător 1.500 de lei la sfârşitul anului 2014 şi 2.500 de lei în luna mai a acestui an, pentru a achita facturi restante.

"La sfârşitul anului 2014, în luna decembrie, domnul Bogdan Crăciunoiu a fost în vizită la mine la birou spunându-mi că firma S.C. Dyomedica Serv SRL are contract cu spitalul de mai mulţi ani, cu obiect de activitate service aparatură de radiodiagnostic, efectuarea măsurătorilor de dozimetrie, verificare echipamente de radioprotecţie şi că există o serie de facturi restante peste termenul de plată de 60 zile, rugându-mă să-l ajut dacă este posibil să-i facilitez plata câtorva din facturile restante. I-am promis că mă voi interesa de situaţia facturilor şi discutând cu directorul financiar contabil voi vedea dacă am posibilitatea să-l ajut. Am încheiat discuţia, mi-a mulţumit, iar înainte de a pleca a lăsat pe birou un plic în care ulterior am observat că erau 1.500 lei, sumă pe care mi-am însuşit-o. (…) Sumele de bani care mi-au fost remise de către domnul Bogdan Crăciunoiu au fost acceptate de mine, dar nu le-am pretins", a mai declarat medicul Alexandru Băloi.

Actualul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Alexandru Băloi, aflat în funcţie din primăvara anului trecut, a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, după ce luna trecută a fost prins în flagrant primind bani de la reprezentantul unei firme care are contract de mentenanţă cu unitatea sanitară.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este cea mai mare unitate sanitară din judeţul Prahova şi se află în administrarea Consiliului Judeţean Prahova. De-a lungul timpului, la nivelul spitalului au izbucnit mai multe scandaluri. În anul 2013, fostul manager al unităţii sanitare, Adrian Strâmbeanu, a demisionat după ce un chirurg din spital a acuzat subfinanţarea unităţii sanitare, susţinând că la spital se alocă bani nu pentru medicamente sau materiale sanitare, ci pentru lucrări de construcţii de renovări.

Tot la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti s-a încheiat, anii trecuţi, contract cu o firmă cu un singur angajat pentru renovarea unui pavilion, firma, care nu şi-a onorat obligaţiile contractuale, fiind ulterior urmărită penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Nici în prezent respectivul pavilion nu este renovat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici