Managerul Spitalului Floreasca, audiat la DNA în dosarul privind favorizarea lui Adrian Năstase

Managerul Spitalului Floreasca din Capitală, Radu Macovei, s-a prezentat, miercuri, la DNA, fiind citat pentru a fi audiat în dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu şi trei ofiţeri de poliţie sunt cercetaţi pentru favorizarea lui Adrian Năstase.

Urmărește
906 afișări
Imaginea articolului Managerul Spitalului Floreasca, audiat la DNA în dosarul privind favorizarea lui Adrian Năstase

Radu Macovei (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Radu Macovei nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În 26 iunie, procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de medicul Şerban Brădişteanu, de Gheorghe Dumitru, adjunct al şefului Poliţiei Capitalei, Nicolae Costea şi Marian Apostol, ofiţeri de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Capitalei, pentru favorizarea infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie.

Potrivit procurorilor, există date şi indicii temeinice că cele patru persoane învinuite, prin atitudinea lor, au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei de doi ani de închisoare aplicate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului premier Adrian Năstase.

În acest dosar a fost audiat atunci şi medicul Ioan Lascăr, în calitate de martor.

Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, şi şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, Şerban Brădişteanu, l-au operat pe Adrian Năstase în 21 iunie.

Şi şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a fost convocat atunci pentru audiere, în calitate de martor, în cazul neexcutării mandatului de încarcerare a lui Adrian Năstase.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

În seara aceleiaşi zile, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, la locuinţa sa din strada Zambaccian. El a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 până în 26 iunie, când a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova. În 21 iunie, Năstase a fost operat de o echipă din care au făcut parte şi medicii Ioan Lascăr şi Şerban Brădişteanu.

Parchetul Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) verifică procedura derulată de cei doi poliţişti care au mers la locuinţa lui Năstase pentru a pune în executare mandatul de condamnare a acestuia, de la intrarea în imobilul din strada Zambaccian şi până la preluarea fostului premier de către ambulanţă, după tentativa de sinucidere.

Procurorul general, Codruţa Kovesi, declara, în 26 iunie, că există suspiciuni cu privire la diagnosticul pus fostului premier Adrian Năstase şi că urmează să fie verificate toate actele medicale.

Tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase, în urma căreia acesta a fost internat şi operat la Floreasca, a generat unele suspiciuni în spaţiul public legate de îngrijrile de care ar fi avut nevoie fostul premier şi de diagnosticul lui.

Adrian Năstase a fost audiat, în 16 iulie, la Penitenciarul Rahova în legătură cu tentativa sa de sinucidere din seara de 20 iunie, când poliţiştii au venit la domiciliul său pentru a pune în executare mandatul de încarcerare.

Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" a transmis procurorilor, în 13 iulie, concluziile raportului de expertiză medico-legală în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici