Managerul Spitalului Judeţean Sibiu:Tomograful instituţiei nu a mai fost oprit de la ultimul service
Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Adrian Şanta, afirmă că tomograful din unitate "nu a mai fost oprit de la ultimul service", aparatul funcţionând non-stop din cauza cererii mari de astfel de investigaţii, dar cu toate acestea timpul de aşteptare este de trei-patru zile.
Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Adrian Şanta, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că spitalul are promisă, de la Consiliul Judeţean Sibiu, suma de un milion de lei, pe care intenţionează să o folosească pentru service şi piese de schimb la aparatura medicală, în special pentru tomograf, cu care se lucrează non-stop, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Avem promisă de la Consiliul Judeţean suma de un milion de lei pentru lucrări de mansardare la Chirurgie, dar am primit informaţia de la Ministerul Sănătăţii că ne vor aloca ei banii pentru această lucrare. Atunci am vorbit la Consiliul Judeţean să punem acel un milion de lei într-un cont de unde să-l folosim pentru lucrări necesare la aparatură şi echipamente. Mă gândesc în primul rând la tomograf, care nu mai are garanţie, nu mai are service şi are tubul pe moarte. Aparatul ăla funcţionează non-stop. Nu a mai fost oprit de la ultimul service, nu mai ştiu când a fost asta. Solicitările sunt non-stop. Se lucrează practic în trei schimburi. El nu se opreşte", a declarat Adrian Şanta.
Potrivit acestuia, tubul tomografului este o piesă consumabilă care costă circa 40.000 de euro, bani pe care spitalul trebuie să îi aibă pregătiţi, fiindcă "tubul dă semne de deces de o lună".
Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a spus că, zilnic, circa 70 de pacienţi sunt evaluaţi tomografic.
"Chiar în acest moment funcţionează şi tomograful vechi, care este foarte obosit. El a fost pornit ca să facem faţă cererilor şi să reducem timpul de aşteptare al pacienţilor, dar, chiar şi aşa, tot sunt trei-patru zile de aşteptare pentru un tomograf", a susţinut Şanta.
El consideră că mulţi dintre medici prescriu investigaţii cu tomograful din obişnuinţă.
"Lumea s-a obişnuit că rezultatele sunt, în general, bune şi rapide şi nu-şi mai bat capul, o grămadă de colegi, cu nimic altceva. De multe ori se începe cu un CT, ceea ce este cel puţin o prostie. Este mirajul tehnicii bune: trimiţi la CT cranian şi în zece minute ai rezultatul complet. Eşti tentat să faci chestia asta la orice pacient, chiar dacă nu e nevoie", a explicat el.
Şanta a afirmat că a încercat să îşi tempereze colegii în prescrierea de astfel de investigaţii, dar "rezultatul a fost zero".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO