- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.06.2015, 18:46)
- Elvira Gheorghita
Managerul Spitalului "Sfânta Maria" din Bucureşti: Costul pentru pacientul cu hepatită C, de sute de mii de euro. E necesară strategie naţională
Costul pentru un pacient cu hepatită C poate ajunge la sute de mii de euro, de aceea este nevoie de o strategie naţională pentru controlul bolii, a declarat, marţi, managerul Spitalului "Sfânta Maria" din Bucureşti, Narcis Copcă.
Urmărește
842 afișări
Managerul Spitalului "Sfânta Maria" din Bucureşti: Costul pentru pacientul cu hepatită C, de sute de mii de euro. E necesară strategie naţională (Imagine: Shutterstock)
"Trebuie să existe o strategie naţională pentru controlul hepatitei. Un centru de transplant hepatic se face foarte greu. Centrul de transplant hepatic nu înseamnă numai operaţii, înseamnă bani, infrastructură, personal supercalificat, transfuzii, terapie intensivă. Apoi, numai operaţia costă 70.000 de euro. Sunt pacienţi care pot să coste sute de mii de euro", a spus profesor dr. Narcis Copcă, la Forumul Hepatitelor Virale cu tema "Hepatita C - Perspective asupra îngrijirii de durată", organizat de Fundaţia Baylor România.
Managerul Spitalului "Sfânta Maria" a precizat că în prezent sunt 650.000 de români infectaţi cu virus hepatitic C, iar 1.200 dintre ei ajung în formă terminală, depăşesc posibilitarea unui transplant şi mor din cauza acestei afecţiuni. Potrivit dr. Narcis Copcă, îndrumarea pentru acces la tratament trebuie să se adreseze atât pacienţilor, cât şi medicilor.
"Din cei 700.000 de bolnavi, 400 sunt pe lista de transplant. Medicii nu îndrumă pacienţii spre această posibilitate finală. Cancerul hepatic nu este îndrumat de către oncologi şi imagişti către rezecţia hepatică. Sunt multe cazuri hepatice abordate strict oncologic. Putem obliga medicii să aibă ghiduri de practică. Trebuie să existe o strategie naţională pentru hepatita C. Cum se face? Odată, salutând ceea ce face această fundaţie. Statul poate finanţa centre judeţene sau regionale, de tip fundaţii nonprofit, care să se inspire din experienţa Baylor, o colaborare între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi fundaţii nonprofit, pentru control. Strategia naţională poate fi făcută cu structura actuală a Ministerului Sănătăţii şi CNAS, şi este la îndemână. Terapiile noi sunt cea mai bune opţiune pentru profilaxia recidivei, respectiv pentru tratamentul hepatitei recurente posttransplant", a mai spus Copcă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
După un an şi două luni, marinarul român răpit de rebelii Houthi în Yemen a fost eliberat
-
Kelemen Hunor dezvăluie cum a ajuns Crin Antonescu pe lista scurtă pentru prezidenţiale
-
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
Directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente, Dan Zaharescu, a spus că producătorii primesc bani pentru caz rezolvat.
"Noi, ca producători de medicamente, primim banii pentru caz rezolvat. Am dori ca demararea procesului prin care pacienţii ajung să aibă acces să reprezinte nişte lecţii care să poată fi aplicate pentru alte domenii. Interesul nostru este ca aceste produse să ajungă în mâinile pacienţilor. Este esenţial ca acest acces să fie cât mai rapid şi procesul să înceapă cât mai repede", a mai spus Zaharescu.
El a adăugat că producătorii sunt îngrijoraţi pentru resursele financiare de care beneficiază sistemul.
"Managementul bolii este din ce în ce mai complex şi mai costisitor. În ultimii patru ani, nivelul fondurilor a rămas constant, astăzi, 25 din 100 de pacienţi îşi primesc tratamentul din taxa clawback pe care o plătesc producătorii. Dacă în viitorul apropiat nu se va îmbunătăţii situaţia, accesul pacienţilor la tratament va fi limitat", a precizat Zaharescu.
Citește pe alephnews.ro: Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în 100 de zile. Cum este afectată România de înghețarea liniei frontului
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe