Mâncatul între orele 9 şi 19 creşte energia şi îmbunătăţeşte starea de spirit

Impactul alimentelor asupra sănătăţii nu se referă doar la alimentele pe care le mâncăm, ci şi la orele în care alegem să consumăm mesele.

Urmărește
254 afișări
Imaginea articolului Mâncatul între orele 9 şi 19 creşte energia şi îmbunătăţeşte starea de spirit

Mâncatul între orele 9 şi 19 creşte energia şi îmbunătăţeşte starea de spirit

Mâncatul într-o fereastră de zece ore este asociat cu niveluri mai ridicate de energie şi bună dispoziţie, precum şi cu o senzaţie mai mică de foame. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat în Regatul Unit, prezentat de cercetătorii de la King's College din Londra în cadrul Conferinţei Europene despre Nutriţie.

Postul intermitent sau limitarea consumului de alimente la o anumită fereastră de timp este o modalitate de a pierde în greutate care este în creştere în popularitate.

O fereastră de 10 ore implică limitarea aportului alimentar zilnic la 10 ore şi post pentru restul de 14 ore. De exemplu, dacă începi să mănânci la 9 dimineaţa, ultimul fel de mâncare ar trebui să fie consumat până la 7 seara.

Deşi unii susţinători ai postului intermitent promovează ferestre restrictive de alimentaţie de până la 6 ore, rezultatele detaliate în rezumat arată că până şi mâncatul într-o fereastră mai puţin restrictivă de 10 ore aduce beneficii pentru sănătate, cum ar fi schimbări ale dispoziţiei, ale energiei şi ale senzaţie de foame.

Cei care au fost consecvenţi în fereastra lor de mâncare au obţinut beneficii mai mari decât cei care şi-au variat fereastra de mâncare de la o zi la alta.

Sarah Berry de la King's College din Londra şi om de ştiinţă şef la ZOE, a comentat: „Acesta este cel mai mare studiu în afara unei clinici strict controlate care demonstrează că postul intermitent poate îmbunătăţi sănătatea”.

Studiu făcut pe 37.545 de persoane

Rezultatele arată că nu trebuie să fii foarte restrictiv pentru a obţine rezultate pozitive. S-a descoperit pentru prima dată că cei care practicau consumul alimentar limitat în timp, dar nu erau consecvenţi în fiecare zi, nu obţin aceleaşi efecte pozitive asupra sănătăţii ca şi cei care se dedicau în fiecare zi.

„Perioada principală de intervenţie a studiului a implicat 37.545 de persoane din aplicaţia ZOE Health, care au urmat o fereastră de mâncare de 10 ore timp de două săptămâni după o săptămână de alimentaţie normală. Participanţii foarte implicaţi, 27.371 de utilizatori, au prezentat beneficii semnificative, cu o durată mai lungă a ferestrei de mâncare înainte de operaţie, ducând la beneficii suplimentare pentru sănătate.”

Kate Bermingham, de la King's College London şi ZOE, a subliniat: „Acest studiu se adaugă la dovezile extinse care arată importanţa modului în care mâncăm. Impactul alimentelor asupra sănătăţii afectează nu numai ceea ce mâncăm, ci şi orele în care alegem să mâncăm, iar fereastra de mâncare este un comportament alimentar important care poate fi benefic pentru sănătate.

Rezultatele arată că nu trebuie să mâncăm tot timpul. Mulţi oameni se vor simţi plini şi chiar pot pierde în greutate dacă limitează mâncarea la o fereastră de zece ore.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici