La slujbă nu a participat niciun politician actual, doar liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor a trimis o coroană de flori. În schimb, şi-au luat rămas bun de la Mănescu oameni de stat cu care acesta a colaborat, printre care Ion Stănescu, care a condus în perioada comunistă ministerul de Interne şi al Turismului, Florea Dumintrescu, fost ministru de Finanţe, Ion Ruşinaru, fost preşedinte al Băncii Agricole şi Gheorghe Stroescu, care a fost vicepreşedinte al Băncii Naţionale.
Ion Stănescu a ţinut un scurt discurs despre realizările lui Manea Mănescu, "părintele ciberneticii", arătând că acesta a contribuit la dezvoltarea culturii şi mediului academic în România, a pus bazele Universităţii de la Craiova şi a dezvoltat Academia de Ştiinţe Econimice. Acesta a mai vorbit şi despre rezultalele pe care le-a avut Manea Mănescu în perioada cât a fost premier.
"Ţara a prosperat în acea perioadă şi datorită lui. A dezvoltat relaţiile economice cu SUA, Franţa, Anglia, Germania, fosta Uniune Sovietică. A fost un remarcabil economist, un om foarte cult. Regretăm că autorităţile de azi nu i-au dat atenţia cuvenită", a spus Stănescu, precizând că Mănescu ar fi trebuit să aibă parte de onorurile cuvenite unui premier, de Gardă de Onoare şi de prezenţa actualilor politicieni.
Manea Mănescu s-a născut în 9 august 1916, la Brăila. A fost ministru de finanţe între anii 1955 şi 1957 şi prim-ministru al României în perioada 1974-1979.
Citeşte şi: