- Home
- Social
- (17.09.2020, 15:24)
- Luiza Paraschiv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Manualele şcolare, „necunoscuta” din educaţie. Cum s-a ajuns şi anul acesta ca şcoala să începă fără manuale
- Licitaţia pentru manualele pentru clasa a opta nu a fost finalizată
- Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dispus reevaluarea chiar şi a manualelor necontestate
- Statul plăteşte peste 34 de milioane de lei pentru manuale
Urmărește
492 afișări
Manualele şcolare, „necunoscuta” din educaţie. Cum s-a ajuns şi anul acesta ca şcoala să începă fără manuale
Şcoala a început şi anul acesta fără manuale. Nici nu te mai miră. În fiecare an se întâmplă la fel. Pentru copilul tău de clasa a opta este însă o mare problemă. Lipsesc opt titluri pentru cele mai importante discipline, iar pentru şapte dintre aceste manuale nici nu s-a finalizat licitaţia. Deşi procedura de achiziţie a început în decembrie 2019.
Marian Şuţă este directorul general al Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, instituţie care gestionează achiziţia manualelor. El spune că în 8 luni, editurile au depus oferte, evaluatorii au punctat manualele, au urmat contestaţiile, iar în iulie au venit soluţiile primelor contestaţiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Procedurile au fost apoi reluate şi din nou contestate. Bogdan Ţene, avocat din Craiova, specializat în drept comercial, îţi explică de ce durează atât de mult aceste achiziţii.
Cristian Greşanu, preşedintele Uniunii Editurilor din România, spune însă că problema e în curtea Ministerului Educaţiei care foloseşte proceduri greoaie. În plus,profesorii care evaluează manualele sunt nepregătiţi, fac greşeli, aşa că editurile au foarte multe motive să le conteste deciziile.
Între timp, Ana Maria Pencu, elevă în clasa a opta la Şcoala Gimnazială “ Nicolae Bălcescu ” din Craiova, se teme că viitorul ei este în pericol.
Marian Şuţă – director general CNPEE: Mai mult. A fost o decizie foarte neaşteptată, să-i spunem. Niciodată nu s-a întâmplat aşa. Ni s-a cerut să reevaluăm absolut toate ofertele.
Bogdan Ţene – avocat: Orice participant la licitaţia respectivă, dacă se consideră vătămat, poate face contestaţie. Dacă fiecare dintre ei, în parte, se consideră vătămat, fiecare poate face separat contestaţie, dar acestea se vor soluţiona conexate.(...) Pentru fiecare act al autorităţii curge un termen separat de contestare.
Cristian Greşanu – preşedinte UER: Să vă dau un exemplu. Sunt 5 evaluatori. Patru dintre ei dau nota 9 unui manual, şi al cincilea dă nota patru. Şi atunci, e eveident că, ori din rea voinţă, ori, practic, din ignoranţă...(...) Înseamnă că se întâmplă ceva.Şi atunci trebuie revizuită, din nou, procedura asta de evaluare.
Ana Maria Pencu – elevă clasa a opta Şcoala Gimnazială “ Nicolae Bălcescu” Craiova: E cu semnul întrebării, ca de obicei, mai ales pentru că noi am fost o serie nouă şi am avut manual noi în fiecare an, programa schimbată. E un semn de întrebare. Habar nu am ce o să fie. Tot ce-mi doresc e să continuăm şcoala normal pentru că, dacă ar fi să continuăm online, nici meditaţiile nu ne pot salva.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36