- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.10.2013, 10:19)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MApN: 18 militari au avut observaţii privind unele aspecte tehnice ale selecţiei pentru Afganistan
Corpul de control şi Direcţia de prevenire a corupţiei din MApN au făcut verificări privind selecţia militarilor care pleacă în Afganistan, din cei peste 850 de militari chestionaţi niciunul neafirmând că i-ar fi fost cerute foloase necuvenite,18 având observaţii despre aspecte tehnice ale selecţiei.
Urmărește
657 afișări
MApN: 18 militari au avut observaţii privind unele aspecte tehnice ale selecţiei pentru Afganistan (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)
"Ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşă, a dispus efectuarea unor verificări amănunţite ale Corpului de control şi inspecţie şi Direcţiei de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudelor din MApN. Controlul a constat în verificarea unor posibile nereguli în organizarea şi desfăşurarea selecţiei militarilor pentru încadrarea detaşamentelor ce vor fi dislocate în teatrul de Operaţii din Afganistan în perioada următoare", se arată într-un comunicat de miercuri al ministerului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
În urma cercetărilor, din totalul celor peste 850 de militari chestionaţi, niciun militar nu a afirmat ca i-ar fi fost solicitate sau că a oferit foloase necuvenite, sub formă de sume băneşti sau diverse cadouri ori avantaje, precizează sursa citată.
De asemenea, în comunicatul MApN se menţionează că 18 militari au formulat observaţii şi sesizări privind unele aspecte tehnice ale derulării selecţiei. "Fiecare din aceste cazuri a fost analizat punctual, a fost soluţionat şi comunicat celor interesaţi, neinfluenţând, însă, rezultatele procesului de selecţie deja încheiat", adaugă sursa citată.
"În urma concluziilor rezultate, ministrul Apărării naţionale a dispus ca, pe viitor, în procesul de selecţie să fie prezent şi un reprezentant al Statului Major General. Totodată, ministrul Duşa a luat în calcul şi unele măsuri de îmbunătăţire a comunicării dintre diferite eşaloane şi comisiile de selecţie, pe de o parte, şi militarii participanţi la selecţie, pe de altă parte, în sensul unei mai bune explicări a criteriilor, baremelor şi standardelor de selecţie", se mai arată în comunicat.
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a spus, în 22 august, că a trimis Corpul de Control la Craiova pentru a face verificări la Batalionul "Scorpionii Roşii", întrucât există suspiciuni privind modul în care a fost făcută selecţia militarilor pentru misiuni în Afganistan.
Duşa a spus atunci, la Craiova, că există mai multe sesizări cu privire la faptul că selecţia militarilor de la Batalionul 26 Infanterie "Scorpionii Roşii" nu ar fi "decurs normal", astfel că a decis să trimită acolo Corpul de Control al Statului Major al Forţelor Terestre pentru a face verificări.
"Am unele sesizări, sunt şapte sesizări, că nu fiecare concurs, nu fiecare selecţie, pentru că acolo se face o selecţie, ar fi decurs normal. La selecţiile care s-au făcut pentru completarea posturilor batalionului care pleacă în Afganistan nu s-ar fi respectat ordinul ministrului cu privire la criteriile de selecţie. Am dispus Statului Major al Forţelor Terestre un control, este în curs de desfăşurare. Dacă voi constata că nu s-a respectat ordinul ministrului privind metodologia de selecţie a militarilor, desigur că voi lua şi măsurile prevăzute de lege. Dar, în acelaşi timp, vreau să vă spun că batalionul care urmează să plece în Afganistan, pe teatrele de operaţiuni, este un batalion cu efectivele complete. Un batalion este format din 500 de oameni, asta este regulă militară şi legală. La un batalion care urmează să plece, sigur că atunci când sunt posturi care nu sunt ocupate, se face selecţie. Dar vă fac precizarea că dacă postul este de conducător auto de MRAP, adică de un transportor dintr-acela blindat pe care armata le pune la dispoziţie, calificarea trebuie să fie pentru acel post, nu se poate să faci selecţia pentru acel post a unei alte persoane militar", a declarat la acea dată ministrul Apărării.
Citește pe alephnews.ro: TikTok e pe cale de dispariție în SUA. Care este impactul neașteptat al interzicerii aplicației
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe