MApN: Încă 10 cetăţeni români repatriaţi cu aeronave ale Forţelor Aeriene Române

Aeronave ale Forţelor Aeriene Române au repatriat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, 8/9 februarie, încă 10 cetăţeni români, dintre care doi copii, care au fost îmbarcaţi de pe aeroporturile din Adana şi Malatya, anunţă MApN.

Urmărește
349 afișări
Imaginea articolului MApN: Încă 10 cetăţeni români repatriaţi cu aeronave ale Forţelor Aeriene Române

MApN: Încă 10 cetăţeni români repatriaţi cu aeronave ale Forţelor Aeriene Române

Numărul persoanelor repatriate cu aeronavele MApN începând de luni, 6 februarie, şi până în prezent este de 31 de români şi doi cetăţeni polonezi.

În cursul zilei de miercuri, 8 februarie, trei aeronave militare ale Forţelor Aeriene Române – un C-130 Hercules şi două C-27J Spartan, împreună cu două aeronave C-17 Globemaster III, din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria, au transportat spre Turcia o echipă de salvare RO-USAR, personal medical, materiale şi echipamente de căutare-salvare, precum şi bunuri materiale de strictă necesitate.

Executarea zborului cu aeronavele C-17 Globemaster III a fost solicitată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Comandamentul Forţelor Întrunite, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic a NATO.

Cele trei aeronave militare româneşti şi-au început misiunile de transport către Republica Turcia luni, 6 februarie, când au transportat materiale şi prima echipa de salvare RO-USAR, formată din personal specializat de intervenţie în astfel de situaţii din cadrul IGSU.

În conformitate cu Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4 din 8 februarie, privind suplimentarea acordării de asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, Republicii Turcia, Ministerul Apărării Naţionale va desfăşura, de asemenea, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, misiuni pentru transportul personalului, mijloacelor şi echipamentelor altor state care acordă sprijin Republicii Turcia sub egida Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, care nu dispun de aceste capabilităţi.

Forţele Aeriene Române au mai executat astfel de misiuni umanitare şi în anul 2011, când un alt cutremur major s-a produs în Turcia, precum şi în anul 2019, în Albania.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici