MApN: Obiect suspect, cel mai probabil o mină anti-desantare, eşuat pe ţărm în zona Grindului Chituc

  • Forţele Navale Române intervin marţi dimineaţa cu genişti în zona Grindului Chituc unde a fost sesizată prezenţa unui obiect suspect eşuat la ţărm.
  • Din cercetările făcute, este posibil să fie vorba de o mină anti-desantare pe fluviu, de tipul YaRM.
Urmărește
712 afișări
Imaginea articolului MApN: Obiect suspect, cel mai probabil o mină anti-desantare, eşuat pe ţărm în zona Grindului Chituc

Forţele Navale Române au activat o echipă de genişti de la Centrul 39 Scafandri pentru a interveni în zona Grindului Chituc, în urma primirii, în jurul orei 9:30, a unei sesizări din partea Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, cu privire la un obiect suspect eşuat pe ţărm în această zonă, transmite MApN.

Din examinarea fotografiilor realizate la faţa locului obiectul este, cel mai probabil, o mină anti-desantare pe fluviu, de tipul YaRM.

Ministerul Apărării anunţă că zona este monitorizată şi securizată de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, în vederea limitării oricărui pericol.

„Geniştii militari vor interveni, în cel mai scurt timp posibil, în conformitate cu procedurile specifice de clasificare şi neutralizare”, arată ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici