Marcel Ciolacu: Legea să protejeze în mod real victimele, iar agresorii să fie daţi rapid pe mâna justiţiei

Premierul Marcel Ciolacu îi cere ministrului Educaţiei, Ligia Deca, în contextul cazurilor de hărţuire sexuală din mediul universitar, să prezinte propuneri de completare şi modificare a legislaţiei: „Legea să protejeze în mod real victimele, iar agresorii să fie daţi rapid pe mâna justiţiei.”

Urmărește
177 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: Legea să protejeze în mod real victimele, iar agresorii să fie daţi rapid pe mâna justiţiei

Marcel Ciolacu: Legea să protejeze în mod real victimele, iar agresorii să fie daţi rapid pe mâna justiţiei

„Începem cu o temă aflată în prim-planul vieţii publice în ultimele zile: cazurile punctuale de hărţuire sexuală din mediul universitar. Nu putem accepta asemenea situaţii şi nu va exista toleranţă, indiferent de numele agresorului! Şi dacă ar fi vorba de un singur caz, a salva o victimă este esenţial”, spune Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern.

El i-a cerut ministrului Educaţiei, Ligia Deca, să prezinte săptămâna viitoare cu propuneri de completare şi modificare a legislaţiei, în dialog cu Consiliul Naţional al Rectorilor.

„Cred că societatea noastră aşteaptă un fapt simplu şi clar: ca legea să protejeze în mod real victimele, iar agresorii să fie daţi rapid pe mâna justiţiei! Doamna ministru ne va spune care sunt paşii necesari pentru a ajunge la acest rezultat”, încheie Ciolacu.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune că toate comisiile de etică din toate universităţile din România vor fi auditate.

„Cred că am fost cu toţii zguduiţi de mărturiile victimelor faptelor din cadrul universitar care au ieşit în mass-media. Am discutat deja împreună cu colegii de la alte ministere şi instituţii publice şi am decis că vom lucra împreună cui specialiştii de la Ministerul Justiţiei şi alte ministere vizate, de la ANES în colabotrare cu Consiliul Rectorilor pentru a creiona un circuit legislativ, astfel încât orice sesizare să intre rapid în circuitul de analiză, indiferent de forma sa - anonimă sau nu. Sesizările care vizează fapote cu caracter penal, de exemlu hărţuirea, vor fi trimise direct la procuror şi la poliţie”, menţionează Deca.

Poliţiştii Capitalei au început investigaţiile după acuzaţiile aduse profesorului Alfred Bulai de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA). Cercetările se fac pentru folosirea funcţiei în scop sexual.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici