„Nevastă-mea se ocupă de gospodărie. De câţiva ani avem un cetăţean care e chiar specialist, e inginer zootehnist şi care creşte, începând din aprilie şi până în decembrie, 60-70 de porci care sunt cu adresă sigură, deci plătiţi de când îi creşte”, a spus Tabără.
El a adăugat că fermierul sacrifică animalul şi tot el îl prepară.
„Tu nu faci decât să-l iei. Deci am porc, nu cumpăr din magazine. Din magazine iau doar mititei, vara„, a afirmat ministrul.
El cred că numărul românilor care taie porci de Crăciun nu este afectat de criza economică şi a rămas constant în ultimii ani.
Potrivit lui Tabără, în gospodăriile populaţiei se taie în fiecare an, în perioada Crăciunului, peste 2,5 milioane de porci.
„E greu de crezut că respectă normele UE de tăiere şi asomare. Oricum, în ferma din care cumpăr eu au aparat de asomare, au autorizare…”, a mai spus ministrul.