Marcel Popescu despre cercetarea fiului său: Ce înseamnă 300.000 euro împărţit la 20 de inşi? Găinării

Directorul sportiv al FC Braşov, Marcel Popescu, consideră că ancheta în care este implicat fiul său alături de alte 24 de persoane suspectate de infracţiuni informatice, care au adus prejudicii de peste 300.000 de euro, reprezintă o exagerare, iar prejudiciile cauzate sunt "nişte găinării".

Urmărește
629 afișări
Imaginea articolului Marcel Popescu despre cercetarea fiului său: Ce înseamnă 300.000 euro împărţit la 20 de inşi? Găinării

Marcel Popescu despre cercetarea fiului său: Ce înseamnă 300.000 euro împărţit la 20 de inşi? Găinării (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Fiul lui Marcel Popescu, Adrian Popescu, zis "Schilaci", a fost dus, marţi, la audieri, la sediul DIICOT Craiova, fiind una dintre cele 25 de persoane suspectate de o fraudă de 300.000 de euro prin skimming, infracţiuni informatice comise în Franţa, Spania, Italia, Columbia, Republica Dominicană, SUA şi Mexic.

Marcel Popescu a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că fiul său este "doar audiat, nu acuzat", şi că totul este "o exagerare, o ştire bombă, un teribilism".

"Poate că nu sunt de acord cu multe din acţiunile fiului meu. Dar sunt solidar cu copilul meu până în pânzele albe. Şi acum, dacă ar fi să luăm suma aceea de 300.000 de euro. Ce înseamnă 300.000 de euro împărţit la 20 de inşi sau câţi au fost? Faceţi un calcul. Cam 15.000 euro de persoană. Astea sunt găinării. Dacă asta e o infracţiune... Ce a făcut? A pus o bombă? A creat un dezastru? A răsturnat economia unei ţări? (...) Deocamdată trebuie să vedem ce a fost", a spus Popescu.

Întrebat dacă ştia despre afacerile fiului său, Marcel Popescu a spus că niciun părinte nu ştie tot ce face copilul lui.

"Dumneavoastră chiar credeţi că un copil îi spune părintelui său tot ce face? Nu poţi să spui că ştii tot ce face un membru al familiei tale decât dacă eşti cu el şi vezi ce face sau dacă îţi spune el", a mai spus directorul de la FC Braşov.

Procurorii DIICOT Craiova, împreună cu poliţişti de la Crimă Organizată şi mascaţi au făcuţ, marţi, 35 de percheziţii domiciliare în Craiova (20), Bucureşti (cinci), Galaţi (patru), Constanţa-Mangalia (trei), Săcele (una), Timişoara (una), Feteşti (una), pentru destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în infracţiuni informatice tip skimming.

Din cele 25 de persoane vizate, au fost găsite 24 de persoane, toate fiind duse la sediul DIICOT Craiova pentru audieri.

Învinuiţii sunt cercetaţi în două cauze pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi infracţiuni săvârşite prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice sau de comunicaţii - infracţiuni prevăzute în Legea 365/2002 privind comerţul electronic şi în Legea 161/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice, precizează DIICOT.

Prejudiciul cauzat de membrii grupărilor este estimat la peste 300.000 de euro. Activitatea infracţională a membrilor acestor două grupări s-a desfăşurat pe teritoriul mai multor state, respectiv România, Franţa, Spania, Italia, Columbia, Republica Dominicană, SUA şi Mexic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici