Marea debarcare la Capul Midia: Puşcaşi marini americani şi militari români, la un exerciţiu pe litoral - GALERIE FOTO

Aproximativ 350 de puşcaşi marini americani şi 200 de militari români au participat, miercuri, la un exerciţiu de desant maritim, ce a avut loc în poligonul de trageri sol-aer "Gl. Bg. Ion Bungescu" de la Capul Midia, acest tip de exerciţiu desfăşurându-se pentru prima dată în România.

Urmărește
1267 afișări
Imaginea articolului Marea debarcare la Capul Midia: Puşcaşi marini americani şi militari români, la un exerciţiu pe litoral - GALERIE FOTO

Marea debarcare la Capul Midia: 350 de puşcaşi marini americani şi 200 de militari români, la un exerciţiu pe litoral (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

GALERIE FOTO

Potrivit Statului Major al Forţelor Navale, pe plaja de la Capul Midia, a avut loc, miercuri dimineaţă, o acţiune de debarcare maritimă, de la bordul navei USS Whidbey Island, parte a exerciţiului româno-american Summer Storm, ce s-a desfăşurat, în perioada 30 iulie - 3 august, în Tabăra de Instrucţie şi Poligonul de Trageri Sol-Aer (TIPTSA) Capu Midia.

Organizatorii spun că acest tip de exerciţiu a fost realizat pentru prima dată în România, ca parte a eforturilor Marinei SUA de a consolida parteneriatul cu Forţele Navale Române şi de a creşte interoperabilitatea în zona Mării Negre.

La activitate au fost angrenaţi aproximativ 350 de infanterişti marini, din cadrul Diviziei 22 expediţionare americane, şi 200 de militari români din cadrul Batalionului 307 Infanterie Marină şi ai Divizionului Nave Minare-Deminare.

Militarii au fost lansaţi, în cursul dimineţii, de la bordul navei amfibie de asalt USS Whidbey Island (LSD-41).

"Pentru noi exerciţiul de astăzi (miercuri - n.r.) a început la ora 04.00 când am început pregătirile de lansare a primelor vehicule amfibiu. La ora 06.00 am ancorat nava şi am lansat cele 13 amfibii la ora 08.30. Ele au ajuns la ţărm în jumătate de oră", a declarat comandantul navei USS Whidbey Island, Cmdr. Eric L. Conzen.

Conform scenariului, exerciţiul de miercuri a avut trei componente, desantul maritim, incursiunea pe plajă şi atacarea unui punct de comandă a unei grupări suspecte de piraterie.

"Am executat un set foarte complex de misiuni realistice. În urmă cu două zile am executat şi misiuni împreună cu două elicoptere (elicopetere Puma Naval ale Forţelor Navale Române - n.r.), ocazie cu care am certificat puntea de aterizarea a navei noastre. În mod normal noi nu avem elicoptere la bord şi a fost o ocazie unică să putem antrena echipajul împreună cu piloţii români", a mai afirmat Cmdr. Eric L. Conzen.

El a apreciat ca "incredibilă" experienţa de a lucra împreună cu militarii români, pe care i-a descris ca fiind la fel de buni ca omologii lor americani.

"A fost incredibil. A fost o experienţă interesantă să lucrăm împreună cu marina română. Ca ofiţer naval nu ştiam foarte multe despre infanteria marinei române. Am avut 36 ofiţeri la bord, care au participat la pregătirea şi executarea misiunilor, şi au fost la fel de buni ca şi noi", a spus comandantul navei USS Whidbey Island.

Militari din Forţele Navale Române au participat, în perioada 30 iulie - 3 august, la exerciţiul româno-american Summer Storm, în zona Capu Midia şi la Tabăra de Instrucţie şi Poligonul de Trageri Sol-Aer (TIPTSA), Capul Midia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici