Mărfurile de peste 20.000 lei sustrase de la controlul vamal vor fi considerate de contrabandă

Introducerea sau scoaterea din ţară, prin sustragerea de la control vamal, a bunurilor sau mărfurilor care au valoare mai mare de 20.000 de lei va constitui infracţiune de contrabandă, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri.

Urmărește
12 afișări

În situaţia în care valoarea bunurilor sustrase controlului vamal este mai mică de 20.000 de lei, fapta nu va constitui infracţiune, ci contravenţie.

Potrivit legislaţiei în vigoare, constituia infracţiune de contrabandă introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal.

Executivul îşi motivează decizia prin creşterea numărului de situaţii în care se scot sau se introduc în ţară, prin sustragerea de la controlul vamal, a unor bunuri care ar trebui plasate sub regim vamal.

Cea mai semnificativă situaţie din punct de vedere al impactului bugetar o reprezintă sustragerea ţigărilor de la controlul vamal, arată Guvernul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici