- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marica: Pentru studii superioare coeficientul de plecare să fie 2
Preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, vineri, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că pentru studii superioare coeficientul de plecare ar trebui să fie 2, însă în proiectul legii unice de salarizare acesta a fost crescut de la 1,50 la 1,75.
Marica: Pentru studii superioare coeficientul de plecare să fie 2 (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
Vasile Marica a precizat că salariile personalului cu studii superioare ar trebui să fie cel puţin dublul salariului minim.
Liderul "Sed Lex" a afirmat că această creştere, în proiectul legii unice, a coeficientului de plecare pentru studii superioare doar de la 1,50 la 1,75 îi nemulţumeşte pe sindicalişti.
În opinia liderului Alianţei "Sed Lex", deşi s-au mai adus modificări la legea salarizării unitare, proiectul încă nu este gata.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Liga Naţiunilor: România - Kosovo 0-0. Meciul este întrerupt. Jucătorii naţionalei Kosovo au părăsit terenul în minutele de prelungire
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
Marica a afirmat că dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pe această formă a proiectului, sindicaliştii vor decide protestele.
Preşedintele "Sed Lex" a precizat că nu au fost luate deciziile în ce priveşte personalul contractual şi cel cu studii medii, iar deocamdată guvernanţii nu au acceptat plata suplimentară pentru incompatibilităţi în cazul funcţionarilor publici.
Marica a adăugat că proiectul ar urma, potrivit membrilor Guvernului, să fie finalizat până vineri, la ora 22.00, pentru ca sâmbătă, la ora 10.00, să fie făcută publică forma finală a legii.
Totodată, preşedintele "Sed Lex" a spus că în proiectul de lege s-a stabilit că niciun bugetar nu va pierde din salariul pe care îl are în prezent, dar nici nu va câştiga în cursul anului viitor.
Potrivit lui Marica, abia în 2021 vor putea fi văzute efectele legii de salarizare unitară.
În ce priveşte funcţionarii publici, liderul "Sed Lex" a spus că a reuşit să mai crească anumiţi coeficienţi, dar nu acolo unde ar fi vrut. Marica a precizat că în continuare coeficientul 1 va fi echivalentul salariului minim pe economie, care în 2010 în niciun caz nu va mai putea fi 600 de lei.
Miniştrii Muncii, Finanţelor şi Justiţiei s-au întâlnit, vineri, cu sindicatele, la sediul Ministerului Muncii, pentru o ultimă negociere privind grila unică de salarizare.
Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR) a anunţat că refuză, "în mod ferm", invitaţia Ministrului Muncii de a participa la întâlniri "de taină" sau la "şuete la o cafea" pe tema proiectului legii unitare de salarizare din sectorul bugetar.
Premierul Emil Boc i-a convocat pe miniştri, pentru sâmbătă, la o reuniune informală la Guvern, în care să fie analizată forma finală a legilor asupra cărora Executivul îşi va asuma răspunderea, după care documentele vor fi transmise Parlamentului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 23:17
-
astăzi, 22:59