- Home
- Social
- TÂRGU JIU, (13.05.2014, 13:51)
- Gigi Ciuncanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marin Condescu şi Viorel Temelescu, trimişi în judecată pentru înşelăciune şi delapidare - surse
Procurorii Parchetului Tribunalului Gorj au finalizat, marţi, cercetările în cazul fostului preşedinte de la Pandurii Târgu Jiu Marin Condescu şi al adjunctului acestuia Viorel Temelescu, iar dosarul va fi trimis Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă, afirmă surse judiciare.
Urmărește
188 afișări
Marin Condescu (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)
Surse din rândul anchetatorilor au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că procurorul de caz a finalizat rechizitoriul în acest caz, în cursul zilei dosarul urmând să fie înaintat către Tribunalul Olt, desemnat de către Curtea de Apel Craiova să judece acest proces.
Astfel, Marin Condescu şi Viorel Temelescu au fost trimişi în judecată sub acuzaţiile de spălare de bani, delapidare, înşelăciune, fals şi uz de fals, prejudiciul imputat acestora fiind de aproximativ cinci milioane de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
De asemenea, procurorul de caz propune arestarea preventivă a celor doi, propunerea urmând să fie judecată de Tribunalul Olt, spun aceleaşi surse.
Fostul preşedinte de la Pandurii Târgu Jiu Marin Condescu a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că nu se teme de un eventual proces, el menţionând însă că nu i-a fost adus la cunoştinţă faptul că au fost finalizate cercetările.
"Eu ştiu că este o măsură obligatorie să ne fie adusă şi nouă la cunoştinţă încheierea cercetărilor şi nu cred că dosarul a fost trimis spre judecată fără a fi respectată procedura. Ştiu de la avocaţi că ultimele discuţii erau cu privire la încadrarea faptelor de care suntem acuzaţi în baza prevederilor din noul Cod Penal. Oricum, e clar că după câte descinderi, reţineri şi tot ce a mai fost în acest dosar în ultimele luni, trimiterea în judecată este singura soluţie, ceea ce e foarte bine pentru că acolo vom putea demonstra că nu este nimic adevărat din ceea ce ni se impută”, a declarat Condescu.
Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Pandurii Târgu Jiu s-a retras din funcţia de conducere la începutul acestui an, clubul fiind condus în prezent de Mihai Prunariu.
Marin Condescu şi Viorel Temelescu au fost reţinuţi în 12 noiembrie 2013, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchet fiind respinsă atât de către Tribunalul Gorj, cât şi de către Curtea de Apel Craiova, ambele instanţe invocând lipsa probelor.
În motivarea instanţei de respingere a propunerii de arestare preventivă a lui Marin Condescu şi a lui Viorel Temelescu se arăta că nu există indicii temeinice pentru a demonstra că cei doi inculpaţi au comis faptele penale de care sunt acuzaţi.
Marin Condescu şi Viorel Temelescu au fost acuzaţi că au falsificat trei contracte de cesiune de creanţe cu o firmă care asigura tichete de masă pentru minerii din sindicatele conduse de cei doi, însă judecătorul de caz menţiona că "prezentarea celor trei contracte ca fiind false este făcută în mod lapidar, fără a se indica, măcar succint, în ce constă falsul şi cine ar fi semnat în fals din partea Pandurii".
Condescu este acuzat şi că ar fi împrumutat de mai multe ori Clubul Pandurii cu bani împrumutaţi de la bancă, iar la returnarea sumelor acesta ar fi retras sume mai mari, în contabilitate nefiind înregistrate toate operaţiunile, el fiind acuzat de delapidare şi spălare de bani.
Procurorul care a cerut arestarea lui Marin Condescu l-a acuzat pe acesta de prejudicierea clubului sportiv cu 2,6 milioane lei, însă judecătorul Teofil Boncu susţinea în încheierea de şedinţă că un eventual prejudiciu şi o astfel de sumă nu pot fi stabilite în lipsa unei expertize contabile.
"Instanţa reţine fără putinţă de dubiu că nu există niciun indiciu temeinic care să creeze presupunerea comiterii acestei infracţiuni. Pentru a subzista indicii temeinice şi probe certe cu privire la spălarea de bani, organul de urmărire penală trebuia să adune probe care să ateste că inculpatul a reinvestit sau a împrumutat clubul Pandurii cu sume de bani ce provin din comiterea unor infracţiuni (...) Aşadar, aceste împrumuturi bancare nu reprezintă o sursă ilicită de procurare a banilor care să frizeze comiterea unor fapte penale ce ar constitui infracţiunea predicat, cu raportare la infracţiunea de spălare a banilor. Constată instanţa cu privire la această faptă că în referatul Parchetului nu este descrisă, neprecizându-se în concret nicio sumă de bani pe care se presupune că ar fi spălat-o inculpatul", se menţionează în documentul citat.
Marin Condescu a fost acuzat în referatul procurorului, de propunere a arestării preventive, şi de faptul că "se prevalează de influenţa pe care o are sau lasă să se creadă că ar avea-o asupra unor înalţi demnitari ai statului, în discuţiile purtate cu diverse persoane, precum şi cu organele de urmărire penală, făcând dese referiri la preşedintele Traian Băsescu şi la premierul Victor Ponta şi că s-ar fi lăudat cu influenţele pe care le-ar avea la preşedinte şi premier, dar şi la alţi politicieni sau ofiţeri de poliţie, pentru a zădărnici mersul anchetei", însă judecătorul de caz a susţinut că la dosar nu a fost depusă nicio probă în acest sens.
La începutul anului, dosarul foştilor şefi de la Pandurii a fost preluat de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la sfârşitul lunii aprilie dosarul revenind la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru finalizarea cercetărilor.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe