Marius Csampar, condamnat pe viaţă pentru 6 omoruri, a fost eliberat după 22 de ani de detenţie

  • Marius Csampar, unul dintre cei mai cunoscuţi criminali ai României, a fost eliberat după 22 de ani de detenţie
  • El a fost condamnat pe viaţă, în 1997, pentru 6 crime
  • Una dintre victime a fost un om al străzii, pe care l-a decapitat şi l-a aruncat în parcul IOR
Urmărește
9460 afișări
Imaginea articolului Marius Csampar, condamnat pe viaţă pentru 6 omoruri, a fost eliberat după 22 de ani de detenţie

Marius Csampar, condamnat pe viaţă pentru 6 omoruri, a fost eliberat după 22 de ani de detenţie

Marius Csampar, unul dintre cei mai cunoscuţi criminali ai României, a fost eliberat în urmă cu câteva zile. Tribunalul Mehedinţi l-a eliberat condiţionat şi i-a desfiinţat condamnarea pe viaţă.

Marius Csampar a fost condamnat la 99 de ani de închisoare pentru 6 crime. După 22 de ani, el a fost eliberat. Iniţial, Judecătoria Drobeta Turnu Severin i-a respins lui Csampar cererea, însă el şi-a câştigat libertatea în a doua instanţă.

Una dintre crimele lui a avut loc în 31 decembrie 1996, când a intrat în casa unei bătrâne de 84 de ani din Otopeni. Csampar şi alt bărbat au bătut-o pe bătrână cu pumnii şi picioarele, după care au furat din casă o oală cu sarmale, carne, 10 litri de vin, veselă, lenjerie de pat şi 95.000 de lei. Ei au ascuns lucrurile şi banii într-un canal, unde locuia celălalt atacator.

Deşi a fost descoperită de vecini la scurt timp după ce a fost bătută de cei doi agresori, bătrâna a murit în spital după zece zile, din cauza loviturilor primite.

În timp ce era anchetat în legătură cu tâlhăria din casa bătrânei, Csampar a dezvăluit poliţiştilor că, în iunie 1994, beat fiind, a înjunghiat şi decapitat un om al străzii pe nume Mitică. El le-a spus poliţiştilor că a aruncat în Lacul IOR din Capitală capul victimei, iar corpul într-un canal aflat în apropierea lacului. Poliţiştii au verificat informaţiile primite de la Csampar, iar în canalul indicat au găsit un schelet uman fără craniu.

Într-un interviu pentru un post de televiziune, Csampar spunea că au fost victime care l-au rugat să le cruţe viaţa.

„Nu m-am răzgândit pentru că, dacă m-ar fi rugat „lasă-mă în viaţă”, poate că m-ar fi înmuiat. Dar când: „nu mai da, că mâine mă duc la poliţie şi te dau”. Păi stai că nu mai apuci a doua zi. (...) Ar fi fost mai bine dacă m-ar fi mierlit. Aia era pedeapsa cea mai bună”, spunea Csampar în urmă cu câţiva ani.

În total sunt 6 crime pentru care judecătorii l-au condamnat la 99 ani de închisoare. Legea spune că un condamnat pe viaţă poate solicita liberarea conditionată după 20 de ani, dacă a avut o conduită buna şi dacă a fost stăruitor în muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici