Marius Nistor, preşedintele Sindicatului din Învăţământ "Spiru Haret": Corectarea online a examenelor, o idee interesantă, dar ar putea apărea multe probleme
Preşedintele Sindicatului din Învăţământ "Spiru Haret", Marius Nistor, a explicat că propunerea ministerului cu privire la corectare online a examenelor naţionale este una "interesantă", care poate asigura o mai bună securitate a lucrărilor, dar care ridică multe semne de întrebare.
"Este dorinţa ministerului de a nu mai deplasa oameni la Bacalaureat dintr-un judeţ în altul, atunci când discutăm despre contestaţii şi alte acţiuni de tipul acesta, se doreşte ca toate lucrările care se dau într-un centru de examen să fie scanate şi descărcate de pe o platformă. În principiu este o propunere destul de interesantă, care asigură o securitate mai mare a lucrărilor, dar pe altă parte pot apărea mai multe semne de întrebare. De exemplu, situaţia unui corector care va trebui să stea să corecteze câteva zeci sau sute de lucrări pe monitor şi, câteodată, îţi fug ochii, există o anumită problemă de rezistenţă în faţa unui monitor. Până nu se vor asigura dotările corespunzătoare pentru că în fiecare centru de exemn ar trebui sa existe scannere performate, ca să poţi scana lucrările într-un timp foarte scurt", a declarat pentru MEDIAFAX, Marius Nistor, preşedintele Sindicatului din Învăţământ "Spiru Haret".
Întrebat dacă evaluarea lucrărilor de la domiciliul profesorului este un cadru instituţional, sindicalistul a explicat că nici actualele centre de evaluarea nu sunt propice.
"Stau şi mă gândesc ca şi dacă stai într-un centru de corectare într-o presiune formidabilă exercitată asupra ta, în nişte condiţii mizerabile, în care nici acel protocol de doi bani nu îl ai asigurat, un pahar de apă, un sandviş, nu ştiu dacă este mediul ideal pentru o corectare. Acasă poţi să stai în biroul tău şi să faci corecturile de rigoare. Şi când profesorii corectează tezele, nu sunt corectate în şcoală, ci acasă", a explicat Marius Nistor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Sindicaliştii au încheiat protestul din Piaţa Victoriei, din cauza sosirii susţinătorilor lui Călin Georgescu
-
Protest de amploare în Bucureşti: silvicultori, militari în rezervă, poliţişti, angajaţi ai metrolului, mineri, siderurgişti. Una din revendicări este abrogarea ”ordonanţei austerităţii”
-
Peste 1.000 de oameni au participat la Hora Unirii organizată de Călin Georgescu în parcul Tineretului din Capitală. A fost prezent şi George Simion
Sindicalistul susţine că orice demers trebuie să vină în avantajul elevului, iar securitatea lucrărilor, prin orice metodă, este una foarte importantă.
"Întreg procesul trebuie să însemne cât mai puţină birocraţie, cât mai multă siguranţă referitor la medul în care se corectează. Totul trebuie să fie făcut în beneficiul clar al elevului. Lucrările sunt deplasate într-un loc în altul, mai dipăreau pagini că nu erau bine capsate şi este responsabilitatea unui grup de oameni, care în câteva ore trebuia să deplaseze un număr foarte mare de lucrări dintr-un judeţ, la Iaşi. Efortul este incredibil", a explicat preşedintele Sindicatului din Învăţământ "Spiru Haret".
Marţi, în urma discuţiilor din cadrul Comisiei de Dialog Social, ministerul Educaţiei a lansat propunerea ca, din 2018, lucrările de la bacalaureat, evaluarea naţională, dar şi de la examenele de difinitivat şi titularizare să fie corectate online, iar cadrele didactice pot face acest lucru chiar şi de acasă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.