Marius Oprea cere suspendarea şefului IPJ Harghita, pentru că a torturat oameni înainte de '89

Directorul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Marius Oprea, a declarat, miercuri, la Timişoara, că Institutul va cere MIRA să-l suspende din funcţie pe şeful Poliţiei Judeţene Harghita, Radu Moldovan, existând dovezi că acesta ar fi torturat mai multe persoane înainte de 1989.

Urmărește
39 afișări
Imaginea articolului Marius Oprea cere suspendarea şefului IPJ Harghita, pentru că a torturat oameni înainte de '89

Marius Oprea cere suspendarea şefului IPJ Harghita, pentru că a torturat oameni înainte de '89

"Este vorba de un personaj care acum este şeful IPJ Harghita. Institutul va face în numele victimelor o sesizare la Parchetul Militar, avem date clare despre unii cetăţeni pe care i-a torturat, fără nicio vină. Am făcut investigaţii şi sunt mai mulţi cetăţeni, au fost legaţi de calorifer şi bătuţi până la leşin. Era şeful biroului judiciar din Miliţie înainte de 1989”, a spus Marius Oprea, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Oprea, Institutul va cere cel puţin suspendarea din funcţie a şefului IPJ Hargita, în perioada cercetărilor, pentru că altfel ar putea intimida martorii.

"Suspendarea e necesară pentru că poate influenţa ancheta, îi poate intimida pe martori”, a spus Oprea.

Istoricul Marius Oprea a fost prezent, vineri, la Timişoara, pentru a participa la o conferinţă organizată de episcopul reformat Laszlo Tokes, pe tema CNSAS şi a Legii Lustraţiei, la care au luat parte şi reprezentanţii Societăţii Timişoara, cea care a iniţiat proiectul Legii Lustraţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici